V stanovanjsko hišo udarila strela

V Gornjih Ključarovcih, v občini Sveti Tomaž, je v stanovanjsko hišo udarila strela ter poškodovala električno napeljavo

Prlekija-on.net, sreda, 28. junij 2017 ob 22:36
Strela ob sredini nevihti

Strela ob sredini nevihti

Tudi v sredo nas je prešlo neurje, ki je v naši okolici predvsem v Slovenskih goricah ter v okolici Ptuja in Maribora povzročilo nekaj nevšečnosti. Je pa v Prlekiji, v Gornjih Ključarovcih, v občini Sveti Tomaž, ob 20.10, v stanovanjsko hišo udarila strela ter poškodovala električno napeljavo. Gasilci PGD Pršetinci so zavarovali kraj dogodka, pregledali ter zavarovali objekt. Objekt si je ogledala tudi dežurna služba Elektro Maribor.

Uprava RS za zaščito in reševanja poroča še, da je ob 14.59 je v naselju Podlože, občina Majšperk, močan veter podrl drevo čez cesto. Drevo so odstranili gasilci PGD Ptujska Gora. Ob 15.01 je v naselju Tržec, občina Videm, močan sunek vetra odkril streho na stanovanjski hiši. Gasilci PGD Tržec so prekrili 60 kvadratnih metrov strehe z nadomestno kritino. Ob 15.07 je v naselju Trotkova, občina Benedikt, močan veter odkrival strehe hiš in gospodarskih objektov. Gasilci PGD Benedik in Sveta Ana so prekrili tri stanovanjske in tri gospodarske objekte.

Ob 15.08 je v naselju Videm pri Ptuju, občina Videm, močan veter podrl električni drog. Posredovali so dežurni delavci podjetja Elektro Maribor. Ob 15.11 so na cesti Trojica proti Verjanam, občina Sv. Trojica v Slovenskih Goricah, gasilci PGD Sveta Trojica odstranili iz ceste dve podrti drevesi. Ob 15.24 je v Rogoznici, občina Lenart, drevo padlo na električne vodnike in jih poškodovalo. Gasilci Selce so drevo razžagali in omogočili delavcem elektra, da sanirajo poškodbo na električnih vodnikih.

Ob 16.02 so v Selnici ob Muri, občina Šentilj, gasilci PGD Ceršak so odstranili podrto drevo in prekrili del odkrite strehe na objektu. Ob 18.08 je v Lendavskih Goricah, občina Lendava, meteorna voda poplavljala garažo zaradi zamašenega odtočnega jaška. Posredovali so gasilci PGD Lendava, ki so vodo izčrpali in odmašili jašek.

Neviht pa še za ta dan ni bilo konec, saj je zvečer, okoli 21. ure nad naše kraje prišla še ena nevihta in nato okoli polnoči še druga z močnim vetrom.



Več v Narava