Drugi gasilski taborček v PGD Radoslavci

Njegov cilj je tudi tokrat bil namenjen spoznavanju gasilskih in socialnih veščin, raziskovanju narave ter ustvarjanju prijetnega počutja

Prlekija-on.net, četrtek, 29. junij 2017 ob 08:36
Gasilski taborček PGD Radoslavci

Gasilski taborček PGD Radoslavci

»Hura počitnice«, je vzklikala skupina 35 otrok gasilske mladine iz PGD Radoslavci, ko je urnih nog in nasmejanih obrazov hitela v gasilski dom, kjer se je od 23.-25.6.2017 odvijal že drugi gasilski taborček. Njegov cilj je tudi tokrat bil namenjen spoznavanju gasilskih in socialnih veščin, raziskovanju narave ter ustvarjanju prijetnega počutja.

Otroke, v starosti 3-16 let, smo pričakali štirje stalni mentorji in nekaj menjajočih, tudi operativna enota, ki smo s pomočjo donatorjev (ki smo jim neizmerno hvaležni), skrbeli za animacije in njihove lačne trebuščke.

Po ureditvi ležišč, nas je kaj kmalu obiskalo Sokolarsko društvo iz Pomurja, ki je ob prisotnosti ptiča kragulja predstavilo življenje ujedi. Otroci so ob tem neizmerno uživali, saj so lahko hranili mladička in se še pocartljali z njihovim zvestim kužkom. Sledilo je pripovedovanje zgodbe, ki nas je popeljalo v nadaljnje pestro dogajanje: v likovno ustvarjanje, poslikavo taborniške zastave, v športne aktivnosti in v predstavo »Pokaži, kaj znaš«. Zaključili smo s sprehodom z lučkami v temi, kjer nas je pričakal skriti zaklad.

Sobotno jutro smo pričeli v duhu športnega razgibavanja in nadaljevali z orientacijskim pohodom po bližnji okolici.
Popoldan nas je obiskala predstavnica Rdečega križa iz Radoslavcev, ki nam je  predstavila organizacijo in pomen tega društva, nato pa nas seznanila z osnovami prve pomoči, kjer so lahko otroci tudi aktivno sodelovali.

Sledilo je tisto najbolj pričakovano in sicer škropljenje z motorno brizgalno ob potoku Turja, kar smo po večurnem uživanju, tudi v blatnih lužah, zaključili pod improviziranim tušem na prostem.

Nadaljevali smo s športnimi tekmovalnimi igrami (nogomet, med dvema ognjema, igre z različnimi rekviziti,…), ki so se odvijale še pozno v noč, ko smo pripravili taborni ogenj in nas je glas pesmi, ob zvokih kitare, zazibal v sladke sanje.

Nedeljsko dopoldne smo zaključili v praznovanju rojstnega dne gasilskega pionirja in v izteku drugega gasilskega taborčeka, ko je minil prvi počitniški vikend z obilico nepopisnih dogodivščin in prejeta medalja na majicah otrok, je odražala pohvale mentorjem, zadovoljstvo ter nasmejane obraze v želji ponovnega snidenja prihodnje poletje.

Mentorica: Marjeta Zmazek


Več v Kultura in izobraževanje