Pred poletjem »usihajo« skupine DOSOR-ja

Zaključek Zarje, Fortune in uspešnega literarnega krožka

Filip Matko Ficko, četrtek, 29. junij 2017 ob 19:14
Literarni krožek DOSOR-ja

Literarni krožek DOSOR-ja

Pred letošnjimi poletnimi počitnicami s svojimi aktivnostmi za čas dveh mesecev prekinejo svoje aktivnosti tudi nekatere skupine »stalnice« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Tako je 27. junija imela predpočitniško slovo prijateljska skupina Zarja, a 28. junija popoldne sta svoje tradicionalne sredine aktivnosti zaključili dve zelo aktivni skupini: prijateljska skupina (skupina starih ljudi za samopomoč) Fortuna ter literarni krožek.

V prijateljski skupni Fortuna, ki se običajno sestaja ob 13.30 ob sredah, je voditeljica Marija Erveš za zaključek pripravila igro bingo. Za igralnimi mizami v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« je zmagal stanovalec Smiljan, drugi nagradi sta istočasno prejela stanovalca Edvard in Jože, četrto spodaj podpisani, peti nagradi zunanji članici Marica in Nada, a zadnja je pripadla voditeljici. Večino nagrad je prispevala Slaščičarna »Tropicano« Džema Hamitija v Radencih. Spomnili so se tudi svoje preminule članice skupine Nade, kateri so spomin »naklonili« s spominskim nagovorom.

Slednje so ponovili še v literarnem krožku DOSOR-ja, ki ga vodi upokojena profesorica slovenskega jezika in književnosti Bea BabošLogar. Dogovorili pa so se tudi, da bo za pokojno Nado »domski župnik« Mirko Rakovnik v prihodnjih dneh v domski kapelici DOSOR-ja opravil še spominsko mašo.

Je pa Mirko Rakovnik opravil lep nagovor dvema članicama literarnega krožka za jubilej: 80-letnico sta namreč praznovali stanovalka Vida Toš ter Amalija Prelog Kuzmič iz Radenec, ki je za to priložnost spekla in prinesla na srečanje mandljevo torto, posebej presenetila pa še s pripovedjo o svojem življenju. Obe slavljenki sta prejeli vrtnice, literatke in literati so jima nazdravili ter zapeli: »Kolko kapljic, tolko let...«. Obveljal je dogovor o dvomesečnih počitnicah, a vse članice in člani krožka lahko med tem pišejo, kajti zbira se gradivo za morebitno novo številko literarnega zbornika DOSOR-ja »Ure naših dni«.


Več v Kultura in izobraževanje