20. Puchovo srečanje in 15. memorialno srečanje dr. Ludvika Bratuša

Mineva 20 let od ustanovitve društva Johann Janez Puch in 15 let od smrti prvega predsednika društva dr. Ludvika Bratuša

Prlekija-on.net, sobota, 1. julij 2017 ob 22:181
20. Puchovo srečanje

20. Puchovo srečanje

Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Johann Janez Puch, je v soboto, 1. julija, pripravilo 20. Puchovo srečanje in 15. memorialno srečanje dr. Ludvika Bratuša. Mineva torej 20 let od ustanovitve društva in 15 let od smrti prvega predsednika društva dr. Ludvika Bratuša.

Člani in članice domačega društva ter drugih sorodnih društev, so se zjutraj zbrali na hipodromu v Ljutomeru, kjer so opravili z zajtrkom. Zbralo se je 76 voznikov, skupaj pa preko 120 udeležencev. Pred startom so vse zbrane nagovorili predsednik in podpredsednik društva Vlado Perkič in Janko Viher ter blagajnik Jože Klobasa. Nato so se s svojimi starodobniki podali v smeri Svetega Tomaža, kjer je potekala sveta maša v spomin na prvega predsednika društva. Po sveti maši je sledila pogostitev in druženje.

Vožnjo so nadaljevali v smeri Ormoža, kjer so si ogledali Ormoško klet, nato pa so se zapeljali še proti turistični kmetiji Frank Ozmec, kjer je sledilo kosilo in zaključek s podelitvijo pokalov.

Pred vožnjo so v spomin na dobra dela, ki sta jih storila za društvo, na grobih prižgali svečo prvemu predsedniku društva dr. Ludviku Bratuši ter dolgoletnemu predsedniku društva Milanu Belecu.


Več v Družabno