DOSOR-jevi slavljenci in slavljenke junija

Za sedemnajsterico nastop ducata pevk in pevcev

Filip Matko Ficko, nedelja, 2. julij 2017 ob 08:56
Junijski rojstni dnevi v DOSOR-ju

Junijski rojstni dnevi v DOSOR-ju

Zadnji četrtek v juniju, 29.6.2017, je bila v veliki restavraciji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, izvedena slovesnost za vse stanovalke in stanovalce doma, ki so v letošnjem šestem mesecu slavili svoj rojstni dan.

Teh slavljenk in slavljencev je bilo skupaj sedemnajst, ki so skupaj »zbrali« 1314 let, torej nekaj čez 77 let v povprečju. Najstarejša slavljenka je 94-letna Danica Kladnik, najmlajši pa 56-letni Lojze Novak. Lojzka Klaneček je »nabrala« okroglih 90, a Alojzija Raduha in Vida Toš pa po 80 let. Vsi so prejeli priložnostna darilca, iz domske kuhinje pa so vsem zbranim v veliki DOSOR-jevi restavraciji postregli z odlično torto.

V goste so prišli prepevat članice in člani Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota. V zborčku jih je ducat, osem deklet in pet fantov, ki jim kot čistim amaterjem »amatersko dirigira« Metka. S svojim nastopom pa so navdušili že kar na začetku. Zato so se jim pri petju pridružili tudi stanovalke in stanovalci v veliki restavraciji DOSOR-ja, ob koncu pa se je vsem z diatonično harmoniko pridružil še eden izmed sorodnikov DOSOR-jevih stanovalcev, da je slavje bilo še toliko prijetnejše. Tega je bila seveda vesela tudi gospodinja Stanka Fras, ki že razmišlja o podobni slovesnosti konec prihodnjega meseca.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno