Tretjo nedeljo v juliju bodo Prekmurci in Prleki spet vlekli vrv čez reko Muro

Z letošnjo prireditvijo se vračajo k tradiciji – vrv bodo namreč po dolgem času ponovno vlekli »čistokrvni« Prleki in Prekmurci, torej domačini

Prlekija-on.net, nedelja, 2. julij 2017 ob 20:153
Vlečenje vrvi čez reko Muro

Vlečenje vrvi čez reko Muro

Tradicionalna prireditev ob reki Muri, srečanje Prlekov in Prekmurcev, bo letos v nedeljo, 16. julija. Prireditev vsako tretjo nedeljo v mesecu juliju privabi množico obiskovalcev na oba bregova, ki ju povezuje kroški brod, rdeča nit dogodka pa je vlečenje vrvi čez reko Muro. Z letošnjo prireditvijo se vračajo k tradiciji – vrv bodo namreč po dolgem času ponovno vlekli "čistokrvni" Prleki in Prekmurci, torej domačini.

Za dobro hrano ter hladno pijačo bo poskrbelo brodarsko društvo, dogajanje pa bodo popestrile različne aktivnosti. Med drugim bo že omenjeno vlečenje vrvi čez reko muro med Prekmurci in Prleki, brezplačna vožnja z brodom, napihljiva igrala ter delavnice in animacije za otroke, rokodelske stojnice, turistični vlakec, ki bo vozil od 14. do 19. ure, za ples in zabavo pa bodo poskrbeli Skupina Avantura na prekmurski ter Prleški kvintet na prleški strani.

Vabljeni v dobro družbo prebivalcev ob Muri.


Več v Družabno