V Križevcih pri Ljutomeru odprli mednarodno kiparsko kolonijo

Naziv letošnje mednarodne kiparske kolonije v organizaciji Društva 29a je Re: Pannonia Animals

Bianca Žitnik, ponedeljek, 3. julij 2017 ob 23:37
Odprtje 2. mednarodne kiparske kolonije

Odprtje 2. mednarodne kiparske kolonije

Re: Pannonia Animals je naziv 2. mednarodne kiparske kolonije v organizaciji Društva 29a. Na otvoritveni prireditvi so v vaškem jedru Križevci pri Ljutomeru, 3. julija, zaigrali člani KUD Muzika Križevci, predstavil pa se je tudi kasač iz hleva Dušana Zorka. Kasač je osrednji lik za umetnino izpod rok svetovno priznanega umetnika Nedima Hadži Ahmetovića – Mafa iz Srbije.

Obiskovalci so si ob tej priložnosti ogledali tudi Mafovo filmsko delo. Gregor Purgaj, Milojka Drobne, Brane Širca, Nivea Kofol, Mitja Stanek, Bryan Lauch, Renata Mehlmauer, Albert Mesner in Izidor Zadravec so »stari« in novi umetniki, ki bodo svoje znanje in umetniško dušo izlili skozi ustvarjanje umetniških del na letošnji koloniji. Kot velik podpornik s posluhom za umetnost je župan Občine Križevci mag. Branko Belec s ponosom pozdravil umetnike in obiskovalce otvoritve ter poudaril, da bo Mafajevo umetniško delo postavljeno na ogled v drugo križevsko krožišče, 9. septembra letos, ob občinskem prazniku.

Za poletno popestritev dogajanja so organizatorji kiparske kolonije z vodjem projekta Robertom Jurakom pripravili številne spremljevalne dogodke. Društvo 29a poleg udeležencev kiparske kolonije vabi na obisk v prostore Galerije Art Jurak vse ljubitelje umetnosti, da doživijo ustvarjanje umetnin.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje