V dvojnem dnu vozila srbskega državljana odkrili 21 kilogramov marihuane

S prodajo navedene količine prepovedane droge, bi si osumljenec ob uspešni neupravičeni prodaji v Sloveniji lahko pridobil približno 105.000 evrov

Prlekija-on.net, torek, 4. julij 2017 ob 14:27
Zasežena marihuana, foto: PU Maribor in FURS

Zasežena marihuana, foto: PU Maribor in FURS

Policisti PMP Gruškovje in preiskovalci Finančnega urada Maribor so v nedeljo, 2. julija, na Mejnem prehodu Gruškovje, pri srbskem vozniku odkrili 52 zavojev marihuane. 31-letni srbski državljan se je na območje Mejnega prehoda Gruškovje pripeljal ob 11.45 iz smeri Hrvaške. Preiskovalci Finančnega urada Maribor in policisti PMP Gruškovje so med temeljito mejno kontrolo vozila, prtljage in potnikov odkrili dva posebej prirejena prostora ter večje število paketov s posušenimi deli rastlin.

V postopek so se vključili kriminalisti PU Maribor in 31-letniku zasegli predmete pomembne za nadaljnji kazenski postopek ter pakete, za katere se je izkazalo, da je v njih okrog 21 kilogramov prepovedane droge konoplje.

Srbskemu državljanu je bila odvzeta prostost zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186/I. člen Kazenskega zakonika). V ponedeljek, 3. julija, so kriminalisti osumljenca privedli preiskovalnemu sodniku in zoper njega podali kazensko ovadbo. Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča na Ptuju je zoper 31-letnika odredil pripor.

S prodajo navedene količine prepovedane droge, bi si osumljenec ob uspešni neupravičeni prodaji v Sloveniji lahko pridobil približno 105.000 evrov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika