V Križevcih pri Ljutomeru poteka glasbeni in filmski tabor

Namen tabora je, da s svežimi idejami mladih ob pomoči vrhunskih pedagoških mentorjev s področja produkcije in glasbe, ustvarijo kratki igrani film ter lastno avtorsko glasbo

Prlekija-on.net, sreda, 5. julij 2017 ob 10:51
Glasbeni in filmski tabor 2017

Glasbeni in filmski tabor 2017

V Križevcih pri Ljutomeru ta teden poteka osnovnošolski glasbeno-filmski tabor, ki ga organizirata Zveza za tehnično kulturo Slovenije in Društvo 29a s partnerji. Tabora se udeležuje 31 osnovnošolcev, namen pa je, da s svežimi idejami mladih ob pomoči vrhunskih pedagoških mentorjev s področja produkcije in glasbe, ustvarijo kratki igrani film ter lastno avtorsko glasbo.

Glavna menorja pri filmskem delu sta Marko Wolf, pedagog in mentor, avtor številnih mladinskih ter drugih filmskih in glasbenih vsebin ter Ludvik Rogan, pedagog in soustvarjalec programa filmske gimnazije v Ljutomeru, v glasbenem pa Miran Flegar, pedagog in glasbenik, mentor številnih glasbenih zasedb, zborov ter sekcij in Damjan Kuzma, pedagog, glasbenik in kantavtor.

Mladi udeleženci, ki noči preživljajo v OŠ Križevci, poleg razvijanja filmskih in glasbenih znanj in spretnosti spoznavajo tudi lepote Prlekije, prleške prestolnice, seznanili pa se bodo tudi z nastajanjem prvega slovenskega filma, ki ga je v Ljutomeru posnel Karol Grossmann.



Več v Kultura in izobraževanje