Farmtech pripravil družinski piknik

Farmtech d.o.o. je na obratu 2 v Ljutomeru, pripravil družinski piknik za vse zaposlene in njihove najbližje

Prlekija-on.net, petek, 7. julij 2017 ob 19:423
Farmtech družinski piknik

Farmtech družinski piknik

Farmtech d.o.o. je v petek, 7. julija, na obratu 2 v Ljutomeru, pripravil družinski piknik za vse zaposlene in njihove najbližje. Na pikniku so bili prisotni tudi vodje podjetij Farmtech in Komptech, ing. Gerhard Schuster, dr. Christian Oberwinkler, ing. Franz Jantscher, dr. Heinz Leitner, Christoph Schroeder in drugi ter županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba. Tokrat so se odločili, da poletno družinsko srečanje izvedejo v Ljutomeru še za tesnejšo povezavo posameznih obratov v prihodnosti.

Tako Farmtech kot Komptech sta se v zadnjih dveh letih zelo spremenila. Trenutno so sredi obsežne reorganizacije, s katero želijo podjetja čim bolje pripraviti na prihodnost. Konkurenčni pritiski na trgu tudi potrjujejo, da so te spremembe nujno potrebne. Pri tej reorganizaciji igra Farmtech kot največja proizvodnja v Komptechu centralno vlogo. Kot je bilo povedano, Farmtech je in bo ostal tudi v prihodnje največji proizvodni obrat, eden izmed največjih projektov pa je prav selitev proizvodnje jeklenih komponent iz nemškega v slovenski obrat.

Letos bodo v Farmtech vložili 6 milijonov evrov, naročili so že novo lakirnico, ki bo stala 4 milijone evrov, naročili pa so tudi nov obdelovalni center in nov varilni robot za skupaj 1,2 milijona evrov. Tako bodo posodobili proizvodno tehnologijo. Farmtech je največji delodajalec v regiji, zato imajo tudi veliko socialno odgovornost. V preteklosti se je podjetje bolj malo odpiralo navzven, v prihodnosti pa bi radi pokazali vsem sodelavcem ter njihovim družinam in prijateljem, kako delujejo in kako odlične izdelke proizvajajo. En korak v to smer je tudi piknik, ki so ga pripravili tokrat.

Podjetje Farmtech d.o.o. iz Ljutomera, ki trži svoje proizvode pod blagovno znamko Farmtech (prej Tehnostroj), nadaljuje uspešno tradicijo razvoja in ponuja na trgu vrhunsko in dovršeno kmetijsko mehanizacijo. Dejavnost družbe Farmtech je proizvodnja kmetijskih strojev in opreme ter trgovina. Družba deluje z dvema glavnima segmentoma: kmetijski proizvodni program in okoljski proizvodni program.

Spregovorila je tudi županja Olga Karba:

Komptech, ki praznuje 25 let, trenutno zaposluje preko 600 ljudi, na letni ravni pa imajo realizacijo preko 110 milijonov evrov. Svoje proizvode prodajajo v preko 60 držav po svetu, od Evrope, Amerike, Japonske do Avstralije, ...

Na druženju so si vsi lahko ogledali obrat od blizu, saj je bilo organizirano vodenje po celotnem obratu, otroci so se lahko zabavali na igralih ter na različnih delavnicah, poskrbljeno pa je bilo tudi za pijačo in jedačo. Za kulturni program je poskrbela Folklorna skupina Leščeček iz Veržeja.


Več v Gospodarstvo