V spomin DOSOR-jevi stanovalki Nadi Bregar

Darovana maša oziroma verski obred v domski knjižnici

Filip Matko Ficko, sobota, 8. julij 2017 ob 10:34
Nada Bregar

Nada Bregar

V predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, kjer je veliko časa prebila stanovalka Nada Bregar, je bila 7. julija popoldne darovana maša oziroma opravljen verski obred prav njej v spomin.

»Domski župnik« Mirko Rakovnik je po tradiciji zelo skrbno in tenkočutno opravil mašo, ki ni bila prva v tovrstni namen in verjetno tudi ne zadnja. Članice in člani prijateljske skupine (skupina starih ljudi za samopomoč) Fortuna ter članice in člani DOSOR-jevega literarnega krožka so se odločili zbrati v spomin svoje preminule članice, ki se je nenadoma in nepričakovano za vedno poslovila, žaro z njenimi posmrtnimi ostanki pa so že pred dnevi k poslednjemu počitku odložili na pokopališču v Lendavi.

Za Nado Bregar so pravili, da je rada hodila na sprehode, urejala knjige v knjižnici DOSOR-ja, igrala karte, šahirala, hodila na seniorske večere, lovila ribe...sploh, Nada Bregar je imela rada naravo... To vse je sedaj za njo že mimo, precej časa pa se je bodo še spominjali v prijateljski skupini Fortuna in DOSOR-jevem literarnem krožku...


Več v Kultura in izobraževanje