Odigran 6. Mariničev memorial

Domači nogometaši premočni za slovenske vojake

Prlekija-on.net, torek, 11. julij 2017 ob 10:10
Ekipa Vrček iz Murščaka je osvojila prvo mesto

Ekipa Vrček iz Murščaka je osvojila prvo mesto

Vaško-kmečko društvo "Prijatelj" iz Zbigovcev pri Gornji Radgoni je na domačem športno-gasilskem-rekreacijskem centru »ZORO« v Zbigovcih pripravilo nadvse zanimiv športno – zabavni dogodek, kjer je v ospredju vsekakor bil malonogometni turnir za 6. memorial Mirka Mariniča. Na turnirju, ki sedaj poteka tradicionalno vsako leto, so Mirkovi prijatelji iz VKD Prijatelj povabili štiri malonogometne ekipe, ki so igrale po sistemu vsak z vsakim. Za turnir je sicer bilo prijavljenih še več ekip, žal pa zaradi neresnosti nekaterih, ki so sodelovanje odpovedali v zadnjem trenutku ali pa ga sploh niso, kar je skrajno neresno in nespoštljivo do samega organizatorja, so na koncu sodelovale naslednje ekipe: Vrček iz Murščaka, Zbigovci, Zoro ter ekipa Gradbeništvo Miha Rožman. Samo tekmovanje je potekalo v zelo vročem vremenu, tako da so imele ekipe zelo oteženo delo na igrišču.

Po prvem delu razigravanja so na vrsto prišle polfinalne tekme in sicer: Vrček proti Gradbeništvu Miha, ter Zoro proti Zbigovcem. V prvem polfinalu je bila boljša ekipa Vrček, v drugem pa ekipa Zbigovci. Tako sta se za tretje in četrto mesto udarili ekipi Zoro proti Gradbeništvo Miha, boljša pa je bila ekipa Zoro. V finalu je ekipa Vrčka, ki te dni slavi 40-letnico obstoja, slavila proti Zbigovcem in tako osvojila prvo mesto. Poleg pokalov za tri prvouvrščene ekipe so organizatorji razglasili tudi najboljšega strelca, in sicer je to bil Boštjan Karo iz zmagovalne ekipe Vrčka. Pokale in nagrade najboljšim pa sta podelila predsednik VKD Prijatelj, Vojko Pajek in vodja tekmovanja Miran Jaušovec-Zefa.

Tudi drugi del turnirja je zaznamovala neresnost nekaterih povabljenih ekip, in sicer od prvotnih šestih ekip se je udeležila turnirja le ekipa Slovenske vojske, ki je nato odigrala tekmo proti domači ekipi Zoro! In da vojaki ne bi prišli v Zbigovce samo na izlet je tekma, po izjemno vročem vremenu trajala trikrat po 20 minut. In po eni uri igranja so slavili gostitelji iz ekipe Zoro Zbigovci, ki so v pravi prijateljski tekmi slavili z izidom 13:7. Najboljši strelec tekme je bil Tadej Jurkovič (Zoro) s petimi doseženimi goli.

Kljub razočaranju med publiko, ker so mnoge ekipe, kljub obljubi nastop odpovedale tik pred zdajci, je za vse, ki so pač prišli v Zbigovce to bil lep popoldan in večer, namenjen rekreaciji in druženju, katero se bo ponovilo spet prihodnje leto, ko bo nov Mariničev memorial najbrž nekoliko prej, torej pred dopusti. Poleg vsem trem ekipam, katerim so pokale in nagrade podelil predsednik VKD Prijatelj Vojko Pajek, so organizatorji (ob pomoči občin Gornja Radgona in Radenci, ter podjetij in posameznikov: Pomurski sejem, Var Radgona, Arcont, Komunala Radgona, Gradbeništvo Kaučič, Odvetnik Janez Kaučič, Zdravilišče Radenci, Radenska, Radgonske gorice, Elektro Maribor) nagradili tudi najboljšega strelca ekshibicijskega dvoboja: Tadej Jurkovič (Zoro) in najbolj koristnega igralca tekme: Zdenko Centrih (Slovenska vojska).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport