Droge tokrat zasegli na javni prireditvi na Ptuju

Drogo so odkrili pri 17 obiskovalcih javne prireditve

Prlekija-on.net, torek, 11. julij 2017 ob 10:48
Drogo so odkrili pri 17 obiskovalcih javne prireditve

Drogo so odkrili pri 17 obiskovalcih javne prireditve

Na novinarski konferenci so policisti 23. junija napovedali, da bodo prizadevanja za zmanjšanje zlorabe prepovedanih drog med poletnimi počitnicami še okrepili s številnimi dodatnimi policijskimi aktivnostmi. Zavezali so se, da bodo še bolj prisotni na mestih, kjer se zbirajo mladi, kot so okolice šol, parkov, gostinskih obratov in prireditvenih prostorov, kjer bodo posebej pozorni na morebitno preprodajo prepovednih drog. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so tako skupaj s policisti 7 policijskih postaj, v soboto, 8. julija, opravili poostren nadzor na javni prireditvi na Ptuju, ki jo je obiskalo veliko mladih. Neuradno naj bi šlo za prireditev Bazeni energije na Ptuju.

Na prireditvenem prostoru so policisti in kriminalisti opravili 17 zasegov prepovedane droge konoplje. Po opravljenih ustreznih analizah zaseženih snovi in ko bodo zbrana vsa potrebna obvestila, bodo uvedli 15 t.i. hitrih postopkov o prekršku zaradi kršitve določil 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD). Dva izmed storilcev sta bila mladoletna, zato bo zoper njiju podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

»Preživi mladost brezskrbno, a tudi premišljeno«
Z osrednjim sporočilom »Preživi mladost brezskrbno, a tudi premišljeno« že načrtujejo nove, skupne poostrene nadzore z inšpekcijskimi službami in sodelovanje z nevladnimi organizacijami pri aktivnostih za zmanjševanje škodljivih vplivov na mladostnike. Preventivno akcijo sta podprla tudi mlada nogometaša NK Maribor Dino Hotić in Luka Zahović ter v videu spodbudila mlade, naj počitnice preživijo aktivno in premišljeno.


Več v Črna kronika