Nad Prlekijo prišli črni oblaki s točo, ki je povzročila ogromno škode

Toča je povzročila ogromno škode predvsem v okolici Sv. Tomaža, kjer so ponekod povsem uničeni pridelki koruze, trte, povrtnin, ...

Prlekija-on.net, torek, 11. julij 2017 ob 20:47
Grozeči oblaki nad Prlekijo

Grozeči oblaki nad Prlekijo

V torek nas je zajelo močno neurje z debelo točo v velikosti oreha, o čemer smo že pisali. Neurje z močnim vetrom, dežjem in točo je klestilo po krajih v okolici Ljutomera, Ormoža in Ptuja. Toča je povzročila ogromno škode predvsem v okolici Sv. Tomaža, kjer so ponekod povsem uničeni pridelki koruze, trte, povrtnin, ...

Veter je odkril tudi več streh v okolici Sv. Tomaža, Ivanjkovcev, Moškanjcev, ... In kot kaže radarska slika še to za danes očitno ni vse, saj se od zahoda nad Slovenijo razvija nov nevihtni sistem.

V spodnjem videu si lahko ogledate, kako so se črni oblaki razvili nad Prlekijo, nato pa nas je zajelo močno deževje z debelo točo, ki je tudi na avtomobilih naredila kar nekaj škode, kar se vidi na fotografijah.

Ob 16.57 je na cesto Prvenci–Novi jork v občini Markovci močan veter na cestišče podrl drevesi. Gasilci PGD Prvenci–Strelci so ju odstranili. Ob 17.05 je neurje zajelo občino Sveti Tomaž. Gasilci PGD Koračice so prekrili več streh in odstranili več podrtih dreves. Ob 17.15 je v naselju Moškanjci, občina Gorišnica, močan veter razkril dve strehi stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Moškanjci so strehe prekrili z nadomestno kritino.

Ob 17.40 je neurje v kraju Senik, občina Sveti Tomaž, razkrilo več streh in podrlo več dreves. Gasilci PGD Pršetinci so strehe prekrili in razžagali podrta drevesa. Ob 18.15 je v naselju Zamušani v občini Gorišnica močan veter podrl drevo. Gasilci PGD Zamušani so drevo odstranili in pokrili streho stanovanjske hiše. Ob 18.29 je v naselju Ivanjkovci, občina Ormož, močan veter razkril streho. Gasilci PGD Ivanjkovci so razkrito streho prekrili.

Ob 18.30 je v Dornavi močan veter odkril streho novogradnje. Gasilci PGD Dornava so streho pokrili. Ob 18.45 je močno neurje zajelo področju občine Juršinci. Gasilci PGD Gabrnik so na več lokacijah odstranili podrta drevesa in počistili več lokalnih cest. V sredo, ob 6.06 se je v kraju Desnjak, občina Ljutomer, podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Mekotnjak - Stara Cesta, ki so drevo odstranili s pomočjo domačinov.



Več v Narava