Modne kreature za uvod v 13. Grossmannov festival

Moda in umetnost gresta z roko v roki v performansu in razstavi Modne kreature, ki sta jo pripravila EdiTh in Sebastjan Šeremet za uvod v 13. Grossmannov festival

Prlekija-on.net, torek, 11. julij 2017 ob 22:171
Modne kreature

Modne kreature

V torek, 11. julija, se je v Ljutomeru pričel 13. Grossmannov festival, ki bo trajal vse do sobote. Festival se je pričel s performansom Modne kreature, sledila je predstavitev vinarjev, ki sodelujejo v letošnjem tekmovalnem programu za Vinskega šampiona Hudega mačka, nato pa se je pričel filmski program. Otvoritveni film je bil letos znanstvenofantastična mojstrovina Fritza Langa Metropolis, ki jo je z živo glasbo spremljal Mitja Reichenberg.

Na otvoritvi je vse zbrane nagovorili direktor organizacije festivala Peter Beznec, prireditev pa je vodil stand-up komičar Tin Vodopivec. Po uradni otvoritvi festivala je Tjaša Kos predstavila vse letošnje vinarje, obiskovalci pa so se lahko sprehodili po simbolični vinski cesti in vsa vina tudi okušali. Letos v vinskem programu sodelujejo vina Sivi pinot 2015 (Vino Graben), Renski rizling 2016 (Vinoreja Kaučič), Šipon 2016 (P&F Puklavec Family Wines), Šipon 2015 (Vinogradništvo družina Kos), Šipon 2015 (Turistična kmetija Hlebec), Radgonska ranina 2016 (Radgonske gorice), Renski rizling 2015 (Dveri-Pax) in Starman 2015 (Gönc vinarstvo).

Moda in umetnost gresta z roko v roki v performansu in razstavi Modne kreature, ki sta jo pripravila EdiTh in Sebastjan Šeremet. Edita Lindner je predstavila lastno krojeno linijo oblačil prav za to priložnost v sodelovanju z dolgoletnim prijateljem Grossmanna Sebastjanom Šeremetom in njegovimi neverjetnimi grozljivimi maskami. Vse kreacije so tudi na ogled v razstavnem prostoru tekom festivala.

Grossmanovo publiko je nato prvič nagovoril Harry Kümel pred projekcijo svoje vampirske klasike Krvave ustnice, gledalci pa so si lahko ogledali še španski triler Steklena krsta in prvi blok kratkih filmov iz tekmovalnega programa Slakov hudi maček. Zaradi napovedi slabega vremena so se prvotne lokacije nekoliko spremenile, tako da so se projekcije iz Glavnega trga preselile v Kulturni dom, iz Starega trga pa v Bar klub.


Več v Družabno