Sobotno popoldne s piknikom v Črncih

Vsako leto tradicionalno srečanje v čast 4. julija

Filip Matko Ficko, sreda, 12. julij 2017 ob 09:54
Srečanje v čast 4. julija

Srečanje v čast 4. julija

V obliki piknika se je družabnega srečanja 8. julija popoldne udeležilo preko sto članic in članov štirih krajevnih združenj borcev za vrednote NOB s področja Upravne enote Gornja Radgona: Apače, Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici in Radenci. Vse je pred prireditvenim šotorom okrepčevalnice Bicikl bar v Črncih, v bližini mostu čez reko Muro (most le za pešce in kolesarje) pozdravila predsednica Združenja za vrednote NOB Gornja Radgona, Valerija Červič.

Ob tem je posebej pozdravila predsednika Območnega združenja VVS Gornja Radgona Nikolaja Brusa, iz Društva izgnancev Draga Mastinška, častnega občana Občine Apače Jožeta Brusa, častnega občana Občine Gornja Radgona Vinka Rousa ter 90-letno Marijo Fajdiga, ki vsa leta prihaja na srečanja iz Nove Gorice kot članica tukajšnje organizacije.

V Črncih pri Apačah v Apaški dolini že od leta 1946 dalje vsako leto ob 4. juliju (nekoč je bil to praznik Dan borcev) pripravijo družabno srečanje, ne le bork in borcev NOB, pač pa vseh občank in občanov. Lansko leto so se odločili to srečanje pripraviti ne le za svoj »krog domačih«, pač pa naj bi bilo to srečanje v bodoče v okviru Združenja borcev za vrednote NOB Gornja Radgona.

In tako je bilo tudi letos. Druženje na pikniku je namreč trajalo vse do sobotnih večernih ur.


Več v Kultura in izobraževanje