Frančiškov tabor v župniji Veržej

Tabor je obiskalo 37 otrok iz Slovenske Bistrice, Lenarta, Križevcev, Maribora in Veržeja

Prlekija-on.net, četrtek, 13. julij 2017 ob 11:27
Frančiškov tabor v Veržeju

Frančiškov tabor v Veržeju

V župniji Veržej je ponovno potekal tabor Frančiškovih otrok z naslovom »Sveta Elizabeta – ljubezen iz Nebes«. Tako so Veržej spremenili v mini Assisi in bivali v Centru DUO kampu, kjer je za njih skrbelo 16 animatorjev, s. Zaliki Svenšek, s. Pavlini Kolbl in župniku Jožetu Brečku, se je pridružilo še 37 otrok iz Slovenske Bistrice, Lenarta, Križevcev, Maribora in Veržeja. Najmlajši udeleženec je bil star 6 let.

Geslo tedna je bil Frančiškov pozdrav »Dober dan, dobri ljudje«. Taborili so v šotorih in zemljankah, spoznavali Elizabetino življenje, mlade in otroke navduševali za preprostost življenja po vzgledu sv. Frančiška in sv. Elizabete, počitnice so preživeli malo drugače, kajti vsebina šestih dni, je bila preživeti skupaj. Zbirali so se ob jutranji in večerni molitvi v kampu, dvigu in spustu zastave. V zgodbah so se srečali z Elizabeto in vrtnicami; z Elizabeto in gobavcem in z Elizabetino gorečo molitvijo. V katehezah in po skupinah so se pogovarjali o zgodbah in ob simbolih vrtnic, ognja in križa in ob tem odkrivali naše vrednote.

Otroci so se veliko igrali, tudi nogometa ni manjkalo, tekmovali so v velikih igrah - tudi vodnih, dan preživeli na kopanju v Biotermah v Mali Nedelji in na izletu na Treh Kraljih, tudi McDonald'sa ni manjkalo. Bili so zelo ustvarjalni v delavnicah, kjer so izdelovali vaze, rože, obešalnike in v kuharski delavnici - same dobrote. Tudi večerni programi so bili pestri, saj so pripravili  veseli večer, nočni kino; pečenje ob večernem ognju in ogled fotografij. Tabor so zaključili s sv. mašo, ki jo je daroval župnik župnije Veržej Jože Brečko, pri kateri so otroci z navdušenjem prepevali in sodelovali z uvodi. Po maši je na dvorišču Marijanišča sledil piknik za vse. Šest dni veselja, kreativnosti in prijateljstva je za otroke mnogo prehitro minilo. Z najlepšimi spomini se otroci veselijo naslednjega leta, ko bo zopet »počitniški Frančiškov tabor,« kjer se bodo ponovno srečali stari in našli nove prijatelje.

Jože Žerdin


Več v Kultura in izobraževanje