Na trgu spet dišalo po prleški kühji

S prleškimi in drugimi specialitetami so sodelovali Turistično društvo Brod Melinci, Turistično narodopisno društvo Razkrižje, Mitra in Turistično društvo Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 14. julij 2017 ob 20:141
Prleška kühja

Prleška kühja

Turistično društvo Ljutomer je v petek, 14. julija, na Glavnem trgu pripravilo Prleško kühjo, odprto kuhinjo na ulici. S serijo dogodkov so pričeli lani julija, tokrat so se s prleško ter drugo kulinariko predstavili ljubiteljski in profesionalni kuharji štirih ponudnikov.

Turistično društvo Brod Melinci je ponujalo njihovo specialiteto Mürske ribe in postrvi ter langaš, Turistično narodopisno društvo Razkrižje razkriške mlince oziroma prleške tortilje, Mitra je lačne razvajala s svojimi hamburgerji, Turistično društvo Ljutomer pa s prleškimi crepes, ajdovo ladjico s klobaso in nepogrešljivo prleško gibanico.

Prleška kühja pa bo delovala tudi v soboto, ko bo Rotovž Ljutomer nudil Rotovž krompir po kmečko in ajdov krapec zombie eye, Gostilna Zorko Dušan Zorko vam bo predstavila svoj odojek burger, ajdovo kašo z lisičkami in sladico jurka šmarnica klinton, MK Samorog bo za vas kuhalo ostro slasten chili con carne, Turistično društvo Ljutomer pa bo v soboto na trg mamilo s sveže pečenimi langaši na prleški način in obvezno prleško gibanico.

Cene so žepom prijazne, saj nobena jed ne stane več kot tri evre.

Prleško kühjo TD Ljutomer organizira z namenom popestriti dogajanje in druženje Prlekov in obiskovalcev v Ljutomeru ter tudi kot promocijo prleške bogate kulinarike, vin in gostincev, turističnih ponudnikov, vinogradnikov in društev, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo. Pri tem skušajo biti čim bolj raznoliki, povezovalni in inovativni ter dati možnost predstaviti se vsem, ki bi želeli promovirati svoje kuharske veščine ali okusne specialitete profesionalnih gostinskih kuhinj. Želijo si odkriti naše pozabljene ali manj vsakdanje specialitete, ki jih drugje po Sloveniji ne poznajo, hkrati pa tradicionalne jedi predstaviti na moderen način.


Več v Družabno