Voznika v Šalincih odneslo s ceste

Sledi kažejo, da je brez zaviranja zletel s ceste v ograjo, zrušil betonski stebriček in z veliko sreče čez jarek in betonski mostiček pristal na cesti, od koder je, ne da bi ustavil, nadaljeval svojo pot skozi vas proti Banovcem

Prlekija-on.net, nedelja, 16. julij 2017 ob 21:012
Posledice nesreče v Šalincih

Posledice nesreče v Šalincih

Pripravljali smo se na kosilo, ko so ob 15.36 zaškripale gume na kar je sledil močan pok, ki nas je kar nekaj sosedov pognal na cesto v skrbi, da se ni komu kaj zgodilo. Posebej nas je zaskrbelo, saj se je naš gost iz Izraela (v okviru izmenjave mladih Lionsov), le malo pred tem s sinom s kolesom odpeljal proti Banovcem. Lahko smo videli, da je prav pri našem izvozu, sredi Šalincev, neznanega voznika v rahlem desnem zavoju odneslo s ceste v sosedovo ograjo.

Težko je verjeti, da je vozniku po takem trku z očitno preveliko hitrostjo, uspelo pobegniti s kraja nesreče, v kateri pa na srečo ni bil nihče poškodovan razen ograje in vozila. Sledi kažejo, da je brez zaviranja zletel s ceste v ograjo, zrušil betonski stebriček in z veliko sreče čez jarek in betonski mostiček pristal na cesti, od koder je, ne da bi ustavil, nadaljeval svojo pot skozi vas proti Banovcem. Čez nekaj časa se je pripeljalo tudi policijsko vozilo z dvojico policistov (moški in ženska), ki sta opravila obvezen pregled prizorišča ter s seboj odnesla okrasni pokrov kolesa (Peugeot) in očitno zadnjo luč vozila. Ostalo pa še danes leži ob cesti in jarku, pa tudi cesta je še sedaj posuta s kamenjem v dolžini vsaj 50 m od mesta nesreče. Upam, da bo vsaj tokrat upravljalec ceste le to počistil, da bo varna predvsem za enosledna vozila – motorje, skuterje in kolesa. Že večkrat smo opozarjali, da na tej cesti ni dovolj kontrole, saj predvsem med tednom tovorna vozila iščejo krajšo pot, čeprav je le tem prepovedana, razen za lokalni promet. To pa pač ni, če voziš npr. beton ali gradbeni material v sosednjo občino. Hitrosti pa tudi večkrat niso prave, tudi pri težkih vozilih.

Yong


Več v Črna kronika