Vlečenje vrvi čez reko Muro

Vlečenje vrvi čez reko Muro

V nedeljo, 16. julija, je pri kroškem brodu potekala tradicionalna prireditev ob reki Muri, 23. srečanje Prlekov in Prekmurcev. Prireditev, ki vsako tretjo nedeljo v mesecu juliju, privabi množico obiskovalcev na oba bregova, ki ju povezuje kroški brod. Rdeča nit dogodka je vlečenje vrvi čez reko Muro, ki so jo letos ponovno vlekli "čistokrvni" Prleki in Prekmurci, torej domačini.


Za suha grla so na prleški strani skrbeli gasilke in gasilci PGD Vučja vas, za jedačo mejsteršef Dani z ekipo vrhunskih kuharjev s specialiteto - ribe na vučenski način, za ples do poznih jutranjih ur pa ansambel Prleški kvintet. Na prizorišču so potekale različne aktivnosti, tudi plezanje po vrvi preko Mure. Muro je kot prva ženska na tak način v nedeljo preplezala Ana iz Ljubljane ter štirje moški.

Rdeča nit je bila vlečenje vrvi čez reko Muro, kjer so letos slavili Prekmurci. Na prleški strani so lahko nastopili "vlačilci" iz UE Ljutomer, na prekmurski pa iz UE Murska Sobota.Foto in video: Sara Vinkovič in Patricija Farkaš

Video

Morda vas zanima tudi


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.