Zaključen je 44. Tabor mladi gasilec

Na predvečer zaključka tabora so medse povabili starše in sorodnike

Branko Košti, ponedeljek, 17. julij 2017 ob 14:251
44. Tabor mladi gasilec

44. Tabor mladi gasilec

V petek, 14. julija, se je zaključil že 44. Tabor mladi gasilec, kateri se je od ponedeljka odvijal na tradicionalnem prizorišču v Bodislavcih.

Kar 110 mladih gasilk in gasilcev iz občin Veržej, Razkrižje in Ljutomer, je pod vodstvom trinajstih mentoric in mentorjev, utrjevalo gasilska znanja in veščine, veliko časa je bilo namenjenega družabnemu življenju, seveda je bilo na dnevnem redu tudi vsakodnevno kopanje v bližnjih Biotermah, kjer pa na žalost ni toboganov, zato so ga izdelali kar v taboru. Udeleženci so se seznanili z delom radioamaterjev, za kar so poskrbeli člani radiokluba Prlek, opremo in orožje so jim predstavili vojaki iz vojašnic Murska Sobota in Maribor, o opremi, delu in postopkih policije so jih poučili policisti PP Ljutomer, osnove prve pomoči in za to potrebno opremo so spoznavali skupaj s člani OZRK Ljutomer, predstavili so se še člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo in Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna. Obiskali so jih tudi prostovoljci iz Večgeneracijskega centra Pomurja oz. Mladinskega sveta Ljutomer in Mladinskega centra Prlekije-druzinskega centra SOŽITJE. Vsem pa bo prav gotovo v spominu ostal 12. julij, ko so sodelovali na dnevu Mladi gasilec na ljutomerskem kopališču, ki se ga je, skupaj z mentorji, udeležilo 225 mladih gasilk in gasilcev.

Na predvečer zaključka tabora so medse povabili starše in sorodnike. Za njih so pripravili prisrčen program, skozi katerega so predstavili delo in dogajanje v dneh taborjenja. Zbrane sta pozdravila Stanko Hunjadi, pobudnik, ustanovitelj in dolgoletni vodja taborov ter predsednik GZ Ljutomer Andrej Rus, ki se je staršem zahvalil za izkazano zaupanje, veliko zahvale pa je namenil številnim donatorjem, ki so z donacijami omogočili uspešno izvedbo tabora: občinam Ljutomer, Veržej in Razkrižje, ter organizacijam in podjetjem C-Tehnologija d.o.o, Cleangrad d.o.o. Ljutomer, Kmg-Panorganic Mario Kurtovič s.p., Segrap-Bioterme d.o.o., Mlin Stajnko-Gajševci, Sadjarstvo SG Senekovič-Žihlava d.o.o., Pomurske mlekarne d.o.o., Makoter Cven d.o.o., GM-Zemljak Boro s.p., Gostilna Slekovec, Sadjarstvo Šilec, kmetija Kaučič Branoslavci, VZAJEMNA-zdravstvena zavarovalnica, Svet v malem-otroško pohištvo Janela d.o.o, Elektro Maribor d.d., Farmtech d.o.o., Trendwood Matjaž Vajngerl s.p. - odkup in rezanje lesa Ljutomer, Sastela d.o.o-hotel Stela Ljutomer.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje