Družina, ki je v požaru izgubila imetje, rabi našo pomoč

Štiričlanska družina Borko, katere glavni vir dohodkov je opravljanje kmetijske dejavnosti, je ostala brez gospodarskega poslopja in kmetijske mehanizacije, ogenj pa je v manjši meri zajel tudi stanovanjski del

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. julij 2017 ob 20:23
Požar je uničil gospodarsko poslopje

Požar je uničil gospodarsko poslopje

Nedeljski požar, ki je izbruhnil na gospodarskem poslopju v Radvencih, je le-tega popolnoma uničil, družina Borko pa je ostala brez vsega in prosi za pomoč.

Zagorelo je gospodarsko poslopje velikosti 40 x 20 metrov. Ogenj je uničil celotno poslopje, traktor, avtodom, štirikolesnik ter večjo količino sena. Zgorelo je tudi nekaj prašičev. Ogenj so pogasili gasilci PGD Negova, Gornja Radgona, Apače, Zbigovci, Orehovci, Benedikt in Sveta Trojica. Posredovalo je 65 gasilcev, na intervenciji pa je bil poškodovan en gasilec, katerega so reševalci NMP Gornja Radgona prepeljali v UKC Maribor. Gasilec je med gašenjem padel 2,5 metra globoko na tla, pri tem so sumili na poškodbe hrbtenice, ki pa po zadnjih informacijah ni poškodovana. Stanje gasilca je stabilno in okreva.

Gasilci so požar krotili od 22. ure do četrte ure zjutraj. Policisti in kriminalisti so opravili ogled pogorišča, vzrok in materialna škoda še nista znana.

Pomoč družini
Štiričlanska družina Borko, katere glavni vir dohodkov je opravljanje kmetijske dejavnosti, je ostala brez gospodarskega poslopja in kmetijske mehanizacije, ogenj pa je v manjši meri zajel tudi stanovanjski del. Na Rdečem križu Slovenije tako organizirajo akcijo zbiranja sredstev za pomoč družini Borko. Solidarnost je temelj naše družbe in verjamemo, da bomo tudi tokrat z združenimi močmi lahko pripomogli k reševanju situacije, v kateri so se znašli.

Podatki za nakazilo denarja:
Namen: požar Borko
TRR: SI56 0234 1001 5035 528, odprt pri NLB
Sklic: 168


Več v Črna kronika