Nejc Sterniša uspešen tudi med svetovno elito

V Umagu kar 2.200 tekmovalcev iz 64 držav

Prlekija-on.net, torek, 18. julij 2017 ob 08:47
Hrvaško letovišče Umag je gostil močno mednarodno tekmovanje za Svetovni pokal v karateju, na katerem je uspešno nastopil tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš, ki tekmuje za karate klub Seki Sv. Jernej. Turnir je sicer bil najmočnejši v Evropi, saj se je udeležilo kar 64 držav s 350 klubi in preko 2.200 tekmovalcev. Ob takšni konkurenci pa je že vsaka posamična zmaga bila velik uspeh.

Nejc je imel v svoji kategoriji kadetov kar 75 tekmovalcev in je v prvem krogu premagal tekmovalca iz Škotske, v drugem pa tekmovalca iz Moldavije, nato pa je v tretjem krogu moral  priznati premoč tekmovalcu iz Češke, a moramo priznati, da so bili njegovi tekmeci letnik 2001, sam Nejc pa je letnik 2003. A kljub takšni konkurenci se je Nejc uvrstil med 16 najboljših kar je izvrsten dosežek in upamo lahko, da se pri tem ne bo ustavil ker intenzivno trenira pod vodstvom svoje trenerke Štefke Golač.

Radgončani prvi in drugi na DP
Karate zveza Slovenije je s pomočjo tehničnega organizatorja KK Polzela, organizirala Državno prvenstvo v ekipnih katah in ekipnih borbah za vse starostne kategorije, ki je potekalo v športni dvorani na Polzeli. Na tekmovanju je nastopilo 124 ekip iz 34 slovenskih klubov, pod vodstvom trenerjev Vena Jaša Grujića in Nine Šenekar so se turnirja udeležile štiri ekipe iz Shotokan karate–do kluba Gornja Radgona.

Dve sta bili odlični, in sicer je prvo mesto osvojila ekipa kadetov (kate) v postavi: Mišel Čuček, Kristjan Klemenčič in Blaž Klobasa, drugo mesto pa je osvojila ekipa malčkov (kate) v postavi: Jaka Reihs, Vitan Premuš in Bine Petek.


Več v Šport