Družini Borko se je podobna nesreča pripetila že pred 20 leti

Pomagajmo družini Borko po požaru

Prlekija-on.net, sreda, 19. julij 2017 ob 16:00
Borkovi so ostali brez gospodarskega poslopja

Borkovi so ostali brez gospodarskega poslopja

V nedeljo, 16. julija, je posestvo, kjer je živela družina Borko, prizadel hud požar, v katerem je zgorelo celotno gospodarsko poslopje, vključno s kmetijsko mehanizacijo in drugimi stroji. Ogenj je v manjši meri zajel tudi stanovanjsko hišo, vendar so gasilci uspešno preprečili nadaljnjo širjenje in škodo omejili na minimalno, ki je že tudi sanirana.

Podobna nesreča se jim je pripetila že pred 20 leti
Opravljanje kmetijske dejavnosti je za družino Borko predstavljal glavni vir prihodkov. Pod isto streho sta živela še sin zakoncev Borko in babica. Po ureditvi najnujnejšega po nedeljskem požaru, je nesreča razkrila še nove razsežnosti. To ni prvi požar na njihovem posestvu, saj se je podobna nesreča pripetila že pred kakšnimi 20 leti. Takrat sta zakonca Borko za sanacijo poslopja najela večji hipotekarni kredit, ki pa ga zaradi niza nadaljnjih nesrečnih dogodkov, ki so povzročili izpad prihodka, nista zmogla plačevati. Sosledje dogodkov je pripeljalo do tega, da sta izgubila lastništvo nad večjim delom zemljišča, gospodarskega poslopja in tudi stanovanjske hiše. Zakonca Borko sta se vse življenje trudila za preživetje na kmetiji, ki sta si jo skupaj ustvarila. Nesrečne življenjske okoliščine so poskrbele, da po nedeljskem požaru ostaja edina racionalna rešitev, da si sedaj poiščejo novo domovanje, kar pa glede na njihove prihodke in finančno stanje ne bo enostavno.

Na Rdečem križu Slovenije organizirajo akcijo zbiranja sredstev
Tako v dobrih kot tudi slabih časih je v duhu družine Borko, da priskočijo na pomoč tistim, ki so se znašli v težavah. O njihovi dobrosrčnost pričajo odzivi ljudi, ki so jim v teh težkih trenutkih že ponudili svojo pomoč. Vendar bo potrebnih veliko finančnih sredstev, da si bo družina Borko lahko ustvarila normalne pogoje za nadaljnjo življenje. Na Rdečem križu Slovenije organizirajo akcijo zbiranja sredstev za pomoč družini Borko. Iz zbranih sredstev bodo iz njihovega računa neposredno plačevali za nujne stroške v zvezi z reševanjem bivanjske situacije.

Solidarnost je temelj naše družbe in verjamemo, da bomo tudi tokrat z združenimi močmi lahko pripomogli k reševanju situacije, v kateri so se znašli. Vsi, ki ste pripravljeni dodati svoj prispevek, lahko sredstva nakažete na naš poslovni račun št. SI56 0234 1001 5035 528, pod sklicno številko 168 in pripisom "Požar Borko". Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena pomoči družini Borko.

Vsem darovalcem se že vnaprej zahvaljujemo.


Več v Črna kronika