Pri veverički Muki ustvarjalno z glino

DOSOR Radenci: Počitniški tabor 2017 je gostoval

Filip Matko Ficko, četrtek, 20. julij 2017 ob 17:53
Vsi so prejeli sončna očala

Vsi so prejeli sončna očala

Udeleženke in udeleženci letošnjega počitniškega tabora mladih v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se v četrtek, 20. julija dopoldne, »preselili« v hotel Radin Zdravilišča Radenci.

Deseterico počitničarjev so ob »selitvi« pospremile Andreja, Janja in Mojca, v hotelu Radin Zdravilišča Radenci jih je sprejela in pozdravila animatorka Jana Petek. Predstavila jim je dolgoletno sodelavko ter priznano ustvarjalko izdelkov iz gline Tamaro Zupe iz Radenec. Le-ta je vse pričakala v igralnem kotičku veveričke Muki s svežo glino ter opomnila vse na pasti in dobre strani pri delu z glino. Predstavila je tudi»začetne korake« pri oblikovanju oziroma preoblikovanju gline, obljubila pa tudi pomoč vsakemu pozneje pri ustavrajanju.

Animatorka Jana je poskrbela tudi za osvežilno sadno pijačo, pecivo in zaključna darilca - vsi počitničarji so prejeli sončna očala. In tega slednjega so bili vsi najbolj veseli, čeprav so s seboj odnesli številne izdelke iz gline. Največ je bilo ustvarjenih različnih posod iz gline, podob ljubljenih živali, ves čas pa jih je s stene spremljala tudi podoba veveričke Muki, ki je neke vrste zaščitni znak Radenskega parka. Pred povratkom v DOSOR so se mladi počitničarji sprostili še na igralih otroškega igrišča v Radenskem parku, a tedaj je bilo že tako toplo, da se ta prave veveričke niso več prikazale na prostem. 


Več v Kultura in izobraževanje