»One man band Bojan« in »Cvetje v jeseni«

Julijski seniorski večer na DOSOR-jevi poletni terasi

Filip Matko Ficko, petek, 21. julij 2017 ob 18:051
Julijski seniorski večer v DOSOR-ju

Julijski seniorski večer v DOSOR-ju

Prostovoljke DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so 20. julija zvečer, na DOSOR-jevi poletni terasi poskrbele za vsekakor pestro ponudbo. DOSOR-jevki Andreja in Martina ter zunanja prostovoljka Marija so privabile kot nastopajoče glasbeno-vokalno skupino »Cvetje v jeseni« iz Gradišča v Občini Tišina ter Bojana Toplaka (one man band) iz Satahovec pri Murski Soboti.

Že pred pričetkom ob 18. uri so tri prostovoljke na mizah na terasi pripravile pogrinjke s slanimi palčkami ter keksi, ki jih je darovala stanovalka Ema Matijevič, kot tudi osvežilno sadno pijačo. Med samim večerom so postregle s postržnjačami Pekarne Mire Fotivec iz Stare nove vasi in domačim vinom iz Lendavskih goric ter domačim belim vinom Daniele Farkaš iz Radoslavec.

»One man band« Bojan Toplak je prepeval in igral za ples, ki so se ga udeležili tudi varovanci Bivalne enote Zavoda Hrastovec-Trate v Radencih, med njegovim odmorom pa so nastopili članice in člani glasbeno vokalne skupine »Cvetje v jeseni« ki jih vodi Ema Vezjak (poje ter igra na orglice in citre). V skupini sodelujejo: Ludvik Škaper (harmonika in vokal), Štefan Ružič (kitara in vokal), Jože Časar (gudač-lončeni bas in vokal), Majda Hari (boben, činele in vokal), Marjeta Škaper (tamburin in vokal) ter Jožica Šiftar (troblja iz buče in vokal). Ob njihovih pesmih so se večkrat pridružili s petjem udeleženci seniorskega večera na terasi, nekateri pa tudi na DOSOR-jevih balkonih.

Ob tokratnem slovesu stanovalca DOSOR-ja Hasana Macanovića (odhaja v dom v Kopru) je pesem »Kako je Banja Luka postala« v slovo solo zapela prostovoljka Radmila Radojević, sta pa svoja nastopa prispevala tudi vnukinja in vnuk prostovoljke Marije: mala Alina je zapela »Tri žabice«, a Aljoša »Gajba puna piva«. Za slovo ob 21. uri pa so družno objeti stanovalke in stanovalci zapeli tradicionalno pesem Željka Bebeka: »Laku no svirači...« 


Več v Družabno