Tretja Jeruzalemska vinska kraljica je Katja Kolarič

Katja bo krono prevzela 15. avgusta na prireditvi Pozdrav trgatvi na Svetinjah, njen mandat pa bo trajal dve leti

Prlekija-on.net, sobota, 22. julij 2017 ob 10:29
Katja Kolarič, foto: TKD Ivanjkovci

Katja Kolarič, foto: TKD Ivanjkovci

V sredo, 19. julija, je zasedala ocenjevalna komisija za izbor vinske kraljice na katerem je komisija izbrala novo, tretjo Jeruzalemsko vinsko kraljico (VTC 15), katera bo od kronanja zastopala Jeruzalemsko vinsko turistično cesto in promovirala vinogradnike na našem območju in vina. Novo izbrana, tretja Jeruzalemska vinska kraljica je Katja Kolarič iz Stanovna.

Predsednica komisije Maja Škrinjar je ob tem povedala, da so prejeli dve prijavi, izbrali pa so Katjo, ki je študentka ekonomije ter izhaja iz družine, ki se ukvarja z vinogradništvom. Njena naloga bo, da bo promovirala vina iz Jeruzalemske vinske ceste, udeleževala se bo prireditev ter s tem promovirala naše kraje in vina.

Katja bo krono prevzela 15. avgusta na prireditvi Pozdrav trgatvi na Svetinjah, njen mandat pa bo trajal dve leti. Na prireditvi Pozdrav trgatvi bodo v letošnjem programu začeli s kuhanjem prleške žüpe, izvedel se bo krajši kulturni program s folklorno skupino, ljudsko godbo, pevskim zborom in dramsko skupino. Razglasili bodo najlepši kraj v KS Ivanjkovci, okronali tretjo vinsko kraljico Jeruzalemsko vinske ceste (VTC 15) ter postavili klopotec.


Več v Družabno