»Soside« od Male Nedelje slovesno zapele

Slavnostna pesem »rojstnodnevnikom« v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, četrtek, 27. julij 2017 ob 21:33
Soside

Soside

Nazdravljamo tudi v sedmem letošnjem mesecu. Vsem stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, ki so v juliju praznovali svoj rojstni dan.

Praznovanje julijskih rojstnih dni se je pričelo v veliki restavraciji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ob 9.30 v četrtek, 27. julija. Vsem slavljenkam in slavljencev, bilo jih je skupno 16, je zapela peterica ženske pevske skupine »Soside«, ki že štiri leta deluje v okviru Kulturnega društva Anton Krempl Mala Nedelja pod vodstvom Lilijane Peršak (slednja je tokrat bila »dopustniško« odsotna). Pojo ljudske in nabožne pesmi, za seboj že imajo zgoščenko »Prišel je majnika čas« in pripravljajo se na snemanje nove. Ena izmed pevk piše tudi pesmi in tako je Milica Zmazek prebrala še dve svoji pesmi.

Za prijetno popestritev četrtkovega slovesnega dopoldneva je poskrbel še par iz Kulturno umetniškega društva Križevci pri Ljutomeru, Manica Sušec (piše tudi besedila) in Dušan Kavaš, ki sta odigrala skeč pod naslovom »Oldtajmerji«. Ta skeč je skoraj sovpadal z »DOSOR-jevim kolesom Cvetka«, odkritim dan poprej.

DOSOR-jeva delovna terapevtka Vesna Razboršek je čestitala vsem slavljenkam in slavljencem ter jim razdelila priložnostna darilca (toaletne torbice), iz DOSOR-jeve kuhinje pa so vsem zbranim v veliki DOSOR-jevi restavraciji postregli z rezinami torte. Med slavljenkami je bila najstarejša s 95. leti, dva sta slavila 90-letnico, eden 85-letnico ter dva 80 let življenja.


Več v Kultura in izobraževanje