Puklavec Family Wines ponovno rekorder ocenjevanja vin Vino Slovenija Gornja Radgona

Osvojili so 28 medalj, od tega eno veliko zlato medaljo, 15 zlatih in 12 srebrnih

Prlekija-on.net, petek, 28. julij 2017 ob 13:216
Puklavec Family Wines

Puklavec Family Wines

Na 43. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines iz Ormoža ponovno dosegla izjemne rezultate, saj so prav tako kot lani, tudi letos osvojili 28 medalj, od tega eno veliko zlato medaljo, 15 zlatih in 12 srebrnih. Ter še naziv prvak Jeruzalemske turistične ceste z Renskim rizlingom Ljutomerčan.

Med prejemniki zlatih medalj so tudi najbolj prodajana vina in penine iz blagovne znamke Jeruzalem Ormož, kot so Rumeni muškat, Muškatna penina in vina iz nove Zlate linije, kar samo še potrjuje dejstvo, da se vrhunska kakovost vin ne prepozna samo med ocenjevalci in strokovnjaki iz vinskega sveta, temveč tudi med pivci vin.

O ocenjevanju
V Gornji Radgoni, kjer je potekalo 43. ocenjevanje vin Vino Slovenija Gornja Radgona, so bile štiri strokovne žirije pod vodstvom dr. Mojimirja Wondre. Ocenjevali so 531 vzorcev vin, katere je poslalo 170 vinarjev in vinogradnikov iz Slovenije in petih drugih držav.

Udeleženci in medalje

Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti. Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Od leta 2009 za klet ponovno skrbi družina Puklavec, ki še vedno ohranja temeljne vrednote: strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Tradicijo prepletajo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero postavljajo nove trende na področju vinarstva in vinogradništva. Vina iz kleti Puklavec Family Wines so elegantna in ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do detajlov. So harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom njihovim vinogradom.


Več v Gospodarstvo