Micina orhideja bo razveselila abrahamko

Za metrsko orhidejo s 50 cvetovi je porabila kilometer preje in 80 ur dela

Prlekija-on.net, petek, 28. julij 2017 ob 21:055
Orhideja velikanka

Orhideja velikanka

Nek znanstvenik je že pred stoletji zatrdil: »Koliko ljudi, toliko različnih želja, idej in ciljev, toda toliko tudi konjičkov«. To da njegova "teorija" o različnih konjičkih drži se lahko prepričamo praktično vsakodnevno, kajti vedno, bodisi kar v življenju ali preko medijev, lahko zasledimo nekaj novega, nekaj nenavadnega, o čemur še včeraj niti sanjali nismo. In svoj konjiček ima tudi Marija Ivanek iz Črešnjevcev pri Gornji Radgoni, katero mnogi poznajo in kličejo kar "Mica".

Njena velika ljubezen je športni ribolov, osrednji konjiček pa so ji gotovo ročna dela, kot so pletenje, vezenje, predvsem pa klekljanje in kvačkanje. Ne le doma temveč tudi na priložnostnem "delovnem mestu", dežuranju na ribniku RD Radgona v Podgradu, ima Mica vedno v rokah ustrezne igle ter prejo za svoje unikatne izdelke. Teh je največ ob različnih praznikih, kot so božič, Velika noč ipd., a izpod njenih rok prihajajo tudi takšni in drugačni priložnostni izdelki, okraski in darila, ki jih največ naredi za svoje štiri otroke, a tudi za druge sorodnike in prijatelje.

Ker ji je velika ljubezen izdelovanje cvetja, v zadnjem času predvsem orhidej, je te dni, po številnih "normalnih" rožah, luč sveta ugledala tudi orhideja rekorderka. Za prijateljico iz Savinjske doline, ki tega še ne zna, je namreč Mica naredila meter visoko, katero sestavlja natanko 50 cvetov. Omenjena prijateljica namreč praznuje abrahama in zato ji je Mica namenila za vsako leto po en cvet. Za kvačkanje cvetov, korenin, vezi in drugih delov orhideje velikanke je porabila okoli 80 ur dela, ter več kot kilometer preje. "Vsekakor mi je najtežje bilo, ko so deli bili končani in sem morala vezati rožo. Morali smo ojačati drot in na koncu nama je z možem Vladom uspelo. Morebiti bo naslednja težava v prevozu, saj v osebnem avtomobilu bo kar zapleteno", nam je povedala Mica, ki že snuje nove načrte in premišljuje kakšen bo njen naslednji novi unikatni izdelek.


Več v Zanimivosti