Prihaja letošnji četrti vročinski val, s temperaturami tudi do 40 stopinj Celzija

Že v ponedeljek bodo najvišje dnevne temperature od 29 do 35 stopinj Celzija, v torek in sredo bodo po pričakovanjih še višje temperature, do 37 ali 38 stopinj Celzija

Prlekija-on.net, nedelja, 30. julij 2017 ob 20:34
Ta teden bo vroče

Ta teden bo vroče

Slovenijo bo prihajajoči teden zajel nov vročinski val, že četrti letošnji, ki bo najdaljši in tudi najbolj vroč v tem poletju, opozarjajo na agenciji za okolje (Arso), saj bodo temperature presegale 35 stopinj Celzija, vročina pa se bo od ponedeljka dalje stopnjevala.

V prihajajočem tednu bo nad naše kraje v višinah od jugozahoda pritekal zelo topel in suh zrak. Po pričakovanjih vremenoslovcev bo v glavnem sončno vreme brez popoldanskih ploh in neviht, vročina pa se bo stopnjevala.

Že v ponedeljek bodo najvišje dnevne temperature od 29 do 35 stopinj Celzija, v torek in sredo bodo po pričakovanjih še višje temperature, do 37 ali 38 stopinj Celzija. Podobne vrednosti vremenoslovci pričakujejo tudi v četrtek in petek, verjetno še v soboto. Prihodnjo nedeljo ali šele v ponedeljek bo vročina začela popuščati. Izdan je tudi oranžni alarm, saj bo predvsem sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava