Odprli prenovljeno Razlagovo ulico v Ljutomeru in javne poti v Stročji vasi

V tem letu so v Občini Ljutomer uspeli obnoviti kar nekaj cest, ulic in javnih poti, saj so skupaj za prenovo cestne infrastrukture namenili pol milijona evrov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. julij 2017 ob 10:191
Odprtje prenovljene Razlagove ulice v Ljutomeru

Odprtje prenovljene Razlagove ulice v Ljutomeru

Prebivalci Razlagove ulice v Ljutomeru se veselijo nove pridobitve. Občina Ljutomer in Krajevna skupnost Ljutomer sta namreč poskrbeli, da se je izvedla sanacija te ulice, ki je bila poškodovana ob izgradnji komunalne infrastrukture. Dela je izvajalo podjetje Nograd Lotmerk.

Slavnostno odprtje prenovljene ulice so vključili v program praznovanja 61. praznika Občine Ljutomer ter v nedeljo, 30. julija dopoldan, slavnostno odprli obnovljeno cesto. Trak je slavnostno prerezala županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, skupaj z direktorjem podjetja izvajalca del Markom Novakom ter prebivalkama ulice Dušanko Magdič in Evelin Bukovec, ljutomerski kaplan Zoran Car pa je opravil blagoslov in zaželel varno vožnjo. Ob tej priložnosti se je županja vsem prebivalcem Razlagove ulice zahvalila za potrpljenje v času izvajanju obnove ulice ter za pripravljeno pogostitev na otvoritveni slovesnosti.

Obnovljene javne poti tudi v Stročji vasi
Isti dan so odprli tudi obnovljene javne poti v Stročji vasi, saj so v tem letu uspeli v Občini Ljutomer obnoviti kar nekaj cest, ulic in javnih poti. Skupaj so za prenovo cestne infrastrukture namenili pol milijona evrov. Obnove sta bili deležni tudi javni poti ob in v neposredni bližini osnovne šole v Stročji vasi. Slovesnost z odprtjem obnovljenih javni poti je Občina Ljutomer skupaj s Krajevno skupnostjo (KS) Stročja vas pripravila v nedeljo, 30. julija.

Kot je županja skupaj s predsednikom KS Stročja vas Srečkom Mihoričem poudarila v nagovoru, bo obnova javnih poti, ki jih je ob otvoritvi blagoslovil ljutomerski kaplan Zoran Car, veliko pripomogla k dodatni varnosti v cestnem prometu, ki je na tem odseku, kjer se dnevno zadržujejo mladi, ključnega pomena. "Veseli me, da so se tudi krajani v Stročji vasi v velikem številu odzvali in v času praznovanja praznika Občine Ljutomer pozdravili naša prizadevanja za enakomerni razvoj vseh krajevnih skupnosti v naši občini, obenem pa znova dokazali povezanost in s skupnimi močmi pripravili tudi pogostitev z druženjem prisotnih," je ob tem med drugim povedala županja.


Več v Gospodarstvo