Odprli enoto Večgeneracijskega centra Pomurja v Ljutomeru

Na Ormoški cesti 22 v Ljutomeru deluje enota Večgeneracijskega centra Pomurja, kjer spodbujajo socialno aktivacijo in prispevajo k večji socialni vključenosti

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. julij 2017 ob 15:464
Odprtje enote VGC Pomurja v Ljutomeru

Odprtje enote VGC Pomurja v Ljutomeru

V sklopu dogodkov ob 61. prazniku Občine Ljutomer, so v ponedeljek, 31. julija, uradno odprli enoto Večgeneracijskega centra (VGC) Pomurja, ki deluje na Ormoški cesti 22 v Ljutomeru. Ob otvoritvi so spregovorili vodja ljutomerske enote VGC Pomurja, Nina Stegmüller, mag. psih., županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in mag. Darko Krajnc iz Hiše Sadeži družbe Murska Sobota in predstavnik Slovenske filantropije.

Trak so slavnostno prerezali županja, Stanislav Hunjadi - Striček in najmlajša prisotna na prireditvi. Ob tej priložnosti se je županja zahvalila tudi nekdanjemu podžupanu Občine Ljutomer Janezu Venclju, ki je pred leti podal pobudo in navezal prve stike za realizacijo tega projekta.

Nina Stegmüller:

Olga Karba:

Darko Krajnc:

Po uradnem delu s kulturnim programom, kjer so sodelovali Ansambel Klas, David Lukner, Matej Škrlec, Doroteja Golob, Sebastjan Vogrinčič, KD Anton Krempl Mala Nedelja - sekcija literati, Ludvik Rudolf st., Tadej in Julija Ozmec ter otroci iz Vrtca Ljutomer z vzgojiteljicami, je potekalo druženje s pogostitvijo in prikaz utrinkov nekaterih delavnic. Za pogostitev je poskrbelo Vrtnarstvo Alt iz Pristave.

Spodbujajo socialno aktivacijo in prispevajo k večji socialni vključenosti
V enoti VGC Pomurja se dvakrat tedensko izvajajo brezplačne vsebine, namenjene socialnemu vključevanju, izobraževanju ter medkulturnemu in medgeneracijskemu povezovanju. Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad, podpirajo pa ga tudi občina Ljutomer, Mestna občina Murska Sobota, občina Šalovci in občina Gornja Radgona.

Mladinski svet Ljutomer je v letu 2017 v partnerstvu s poslovno enoto Slovenske filantropije Hiša Sadeži družbe Murska Sobota, Društvom Mozaik in Zavodom Vitica začel izvajati nov projekt Večgeneracijski center Pomurja, ki z raznolikimi podpornimi vsebinami in širokim naborom aktivnosti spodbuja socialno aktivacijo in prispeva k večji socialni vključenosti v širši regiji Pomurja.

VGC Pomurja prinaša intenzivnejše medgeneracijsko in medkulturno povezovanje ter ustvarja prostor za kakovostno preživljanje prostega časa in druženje, ki spodbuja socialno vključevanje vseh prebivalcev skupnosti v različne kraje v Pomurju.

Finančna sredstva za delovanje v celotni regiji vključno z ljutomersko enoto za pet let financira Evropski socialni sklad v višini 80% in 20% iz državnega proračuna, Občina Ljutomer pa je priskrbela prostor in dodatna sredstva za nemoteno delovanje.



Spodaj še TV reportažni zapis press ekipe MCP-ja: 1. del intervjuji (Poglejte kaj so povedali Nina, županja mag. Olga, Mateja, Katica, Dunja, Ermin, Jaruška, Robi, Dušanka in Anka).


Več v Kultura in izobraževanje