Turistično narodopisno društvo Razkrižje gostovalo na oglarskih dnevih v Gozdu Martuljku

Poleg obiskovalcev prireditve, so s predstavitvijo dogajanja v Občini Razkrižje pritegnili tudi mimoidoče pohodnike in sprehajalce, ki so z veseljem poskusili razkriške kulinarične posebnosti

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. julij 2017 ob 21:43
TND Razkrižje na Gorenjskem

TND Razkrižje na Gorenjskem

Na povabilo Kulturno umetniškega društva Gozd Martuljk, se je v soboto, 29. julija, na oglarskih dnevih predstavilo tudi Turistično narodopisno društvo Razkrižje. Uvodoma je župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič, ki je obenem predsednik Turistično narodopisnega društva Razkrižje, predstavil naše kraje in dogajanje v Občini Razkrižje. Nato so članice in člani TND Razkrižje ob oglarski kopi in kožaricah (trikotnih hišicah iz lubja), predstavili delček turistične ponudbe Občine Razkrižje: prizorček kako je slepa deklica spregledala ob Ivanovem izviru, prikaz življenja izpred 5.500 let, ki ga gostom prikazujejo v prazgodovinski naselbini Gradišče na Šafarskem, razkriške mlince, razkriške pogačice, vino vinske kraljice Martine XVIII. ter proizvode zeliščnega vrta Tivadar iz Razkriškega kota. Poleg obiskovalcev prireditve, so pritegnili tudi mimoidoče pohodnike in sprehajalce, ki so z veseljem poskusili razkriške kulinarične posebnosti. S propagandnim materialom so vabili tudi na največje tradicionalne prireditve, ki jih prirejajo v Občini Razkrižje: Pozdrav jeseni, Pomlad v prleških goricah, Božična noč in Festival Kamrica. Nastopila sta tudi solista letošnjega Festivala Kamrica: citrarka Danica Butinar in solist Marko Stare, oba iz Gorenjske.

V zahvalo za gostovanje na oglarskih dnevih, jih je predsednica KUD Gozd Martuljek ga. Marija Mertelj povabila na ogled zanimivosti v okolici. Sprehodili so se do Martuljških slapov, pomalicali v izvrstni gostilni Jožica, tusristični avtobus Občine Kranjska Gora pa jih je od Hotela Špik zapeljal do Kranjske Gore, Mojstrane, na ogled Slovenskega planinskega muzeja, Nordijskega centra Planica ter do jezera Jasna pod Vršičem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje