54. praznik žetve z razstavo kruha in pogač na Polenšaku

Že od jutranjih ur so članice TD Polenšak pripravljale in pekle pristno prleško gibanico, v dveh dneh so spekle in prodale okrog 800 gibanic

Ivan Trunk, torek, 1. avgust 2017 ob 11:38
Raztava kruha in pogač na Polenšaku

Raztava kruha in pogač na Polenšaku

V soboto 15. in v nedeljo 16. julija, je na Polenšaku potekal 54. praznik žetve z razstavo kruha in pogač, ki je najstarejša prireditev te vrste v Prlekiji. Organizator te prireditve je tudi letos bilo Turistično društvo Polenšak, ki ima 256 članic in članov. V soboto ob 10. uri so se na prireditvenem prostoru zbrali ljubitelji in lastniki starodobnih vozil, ki so potem krenili na panoramsko vožnjo po krajih okrog Polenšaka.

Ob 16. uri se je pričel prikaz in mimohod starodobnih vozil in tehnike. Potem je ob kulturnem programu bila otvoritev 54. razstave kruha in pogač ter EKO muzeja. Ogled EKO muzeja za skupine je možen vsak dan ob predhodni najavi na naslednje telefonske številke 02756771 in 041403713.

Že od jutranjih ur so članice TD pripravljale in pekle pristno prleško gibanico, v dveh dneh so spekle in prodale okrog 800 gibanic. Prleško gibanico pečejo tudi vsako leto na Cvetno nedeljo.

Zabavni del prireditve je potekal z Ansamblom Saša Avsenik in pevko Ines Erbus.


Več v Kultura in izobraževanje