Nesreča nikoli ne počiva: gasilci po vračanju iz intervencije sami potrebovali pomoč

V krožišču se je po vračanju iz intervencije prevrnilo gasilsko vozilo PGD Tržec

Prlekija-on.net, petek, 4. avgust 2017 ob 14:164
Prevrnjeno gasilsko vozilo, foto: PGD Tržec

Prevrnjeno gasilsko vozilo, foto: PGD Tržec

Kot smo že poročali, se je v četrtek, 3. avgusta, okoli 19.50 v krožišču v Podlehniku prevrnilo gasilsko vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili cestišče razlitih motornih tekočin in vozilo postavili nazaj na kolesa. Reševalci NMP Ptuj so tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in jih prepeljali v SB Ptuj.

Pri tem je šlo za gasilsko vozilo GVC 16/24 PGD Tržec iz sosednje občine Videm, ki so se vračali iz intervencije. V petek so iz PGD Tržec podali več informacij o samem dogodku.

Hud udarec za društvo, vozilo v celoti poškodovano in nevozno
Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so bili ob 18.26 aktivirani na požar kleti v vas Kočice, občina Žetale. "Izvozili smo z voziloma GVC 16/25 MAN TGM 13.290 BL 4x4 in GVC 16/24 Mercedes Benz Unimog 1350L 4x4 ter skupaj 9-imi gasilci in smo šli na pomoč gasilcem PGD Žetale. Ob vračanju domov iz Žetal proti Tržcu se je GVC 16/24 peljal po lokalni cesti skozi naselje Gorca proti Podlehniku. V krožišču pri avtocestnem uvozu/izvozu v Podlehniku okrog 19.50h je iz do zdaj neznanega vzroka prišlo do prevrnitve vozila. Pri prevrnitvi so se trije naši gasilci poškodovali in jih je na kraju oskrbela bolničarka naše gasilske enote, kasneje pa jih je reševalno vozilo odpeljalo v Splošno bolnišnico Ptuj. Na kraj so bili napoteni tudi gasilci PGD Ptuj, ki so opravili vse postopke ob prometni nesreči ter PGD Podlehnik in PGD Sela. Gasilsko vozilo GVC 16/24 Mercedes Benz Unimog 1350L je v celoti poškodovano in nevozno, zanj so policisti odredili tudi izredni tehnični pregled."

Provokatorjem, negativnim in kavč komentatorjem želijo, da nikoli ne bodo potrebovali pomoči gasilcev
Kot so še zapisali, sta dva gasilca še isti večer bila izpuščena v domačo oskrbo, tretji pa bo SB Ptuj predvidoma zapustil danes. "Vsem skupaj želimo čim prejšnje okrevanje. Zahvaljujemo se PGD Ptuj, PGD Podlehnik, PGD Sela in vsem ostalim posameznikom za vso pomoč na samem kraju in za kasnejšo logistično podporo. Za naše društvo je to hud udarec. Vsem ostalim kolegom gasilcem, ki ste nam stali ob strani, se iskreno zahvaljujemo," so še zapisali ter se obregnili tudi ob pisanje uporabnikov predvsem na FB straneh, da "vsem provokatorjem, kavč komentatorjem, predvsem pa raznim negativnim komentatorjem" želijo, da ne bodo nikoli potrebovali pomoči gasilcev. "Kdor ne ceni dela gasilcev, ne ceni samega sebe!! Z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!", so zaključili



Več v Črna kronika