Prleški sejem tudi letos privabil številne obiskovalce

Nastopili so Ansambel Štrk, Tanja Žagar ter zvečer še Rok’n’band

Prlekija-on.net, nedelja, 6. avgust 2017 ob 17:182
Prleški sejem 2017

Prleški sejem 2017

V soboto, 5. avgusta, je v Ljutomeru potekal Prleški sejem, osrednja turistična prireditev v Občini Ljutomer, ki je bil letos že 33. po vrsti. Kljub vročini, ki je te dni vztrajala pri nas, je sejem privabil številne obiskovalce in sejmarje.

Nekaj besed so pred uradnim odprtjem povedali županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, predsednik Turistične zveze Slovenije, Peter Misja in predsednica Pomurske turistične zveze, Barbara Kolenc, vse pa so nagovorili še predstavniki pobratenih občin Fulnek in Užice. Program sta povezovala Andrej Mernik in Mira Rebernik Žižek.

Kulturni program se je pričel z nastopom Godbe na pihala KD Ivan Kaučič Ljutomer, zapel je Ljutomerski oktet ob spremljavi Tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer, Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub prleških babic iz Pristave so postavili klopotec, nastopili pa so Ansambel Štrk, Tanja Žagar ter zvečer še Rok’n’band.

Sejem se je kot vsako leto odvijal "po celen Lotmerki" s široko izbiro sejemske robe, predstavitvijo društev, domače obrti ter bogato kulturno, gostinsko in kulinarično ponudbo, obiskovalci pa so se lahko sprehodili po avenijah vina, domače obrti, domačih dobrot, društev, obrtništva in podjetništva, bižuterije in bolšjaka. Za otroke so pripravili delavnice priprava in peka Prleške gibanice, poslikave obraza, izdelave zapestnic in gusarskih pripomočkov, gledališko plesno predstavo HIP HURA, sejem pa je obiskal tudi Čarodej Toni iz Magičnega teatra JABA – DABA – DU.

Pri Prlekija-on.net smo tudi letos poskrbeli za hitro izdelavo fotografij za promocijo sejma in spomin na dogajanje na samem sejmu, iz sejma pa smo se javljali tudi v živo, kar si lahko ogledate v spodnjih videih.













Več v Družabno