Katarci razočarali radgonske nogometaše in ljubitelje nogometa

SC Al Arabi iz Katarja, je le dobrih šest ur pred dogovorjenim začetkom prijateljskega dvoboja proti ŠNK Radgona, tekmo odpovedal

Prlekija-on.net, nedelja, 6. avgust 2017 ob 19:522
ŠNK Radgona

ŠNK Radgona

Minulo soboto, 5. avgusta ob 18. uri bi morali nogometaši ŠNK Radgona odigrati svojo zadnjo pripravljalno tekmo pred uradnim pričetkom nove sezone 2017/18, a od tega žal ni bilo nič. Na veliko razočaranje mladih radgonskih nogometašev ter tudi številnih simpatizerjev kluba ter drugih ljubiteljev nogometa, je Adel Mohammed, menedžer enega od najbogatejših nogometnih klubov Bližnjega vzhoda, SC Al Arabi iz Katarja, le dobrih šest ur pred dogovorjenim začetkom prijateljskega dvoboja, tekmo odpovedal. In takrat se ni dalo nič spremeniti, tako da so nekateri ljubitelji nogometa zaman prišli na stadion TŠC Trate. Omenjena ekipa je sicer na pripravah v Moravskih Toplicah in je vse bilo pravočasno dogovorjeno. Žal pa so na dan tekme, v soboto, 5.8. ob 11.16 uri prejeli spodnje elektronsko sporočilo, ŠNK Radgona pa je nato izdala sporočilo za javnost:


Subject: Cancellation of the Friendly Match on the 5/8/2017
Dear Snk-Radgona team,
Please be informed that the Head Coach of Alarabi Sports Club team have been decided to cancel the match on the 5/8/2017. Due to some reasons for example 3 players injured in the training yesterday and the head coach does not want to take the risk. For this match he will have 14 players only it will be difficult for him to play this match at the beginning of the program. Please accept our apologies.

The club is very soory about this late disscion.
Regards, Adel Mohammed, Team Manager

Prevod iz nekoliko slabše angleščine:
Draga ekipa SNK-Radgona,
Obveščamo vas, da se je glavni trener Alarabi Sports Club odločil preklicati tekmo, ki naj bi potekala 5. avgusta 2017. En izmed razlogov je ta, da so se na včerajšnjih vajah poškodovali trije igralci in trener ne želi tvegati tekme. To tekmo bi imeli le 14 igralcev in bi bilo težko tako igrati na začetku programa. Prosimo, sprejmite naše opravičilo.

Klubu je zelo žal za tako pozno odločitev.
Lep pozdrav, Adel Mohammed, menedžer ekipe.

Kakorkoli že, vodstvo nogometnega kluba iz Katarja je razočaralo, saj so pokazali, da "veliki" niso vedno tudi dejansko veliki. Zanj je "majhna" ŠNK Radgona očitno nihče in nič, in svoj denar lahko zapravijo kjer oni hočejo. Nihče jim ne brani, toda ali tega niso vedeli že nekaj dni prej, ko so dogovarjali tekmo v Gornji Radgoni. Škoda, da se je to zgodilo, kajti ljubitelji nogometa bi na delu lahko videli nekaj odličnih igralcev, med njimi je nekdaj bil tudi izvrstnen argentinski napadalec Gabriel Batistuta, ki gotovo niso imeli nič proti temu, da odigrajo tekmo na lepem travniku na radgonskih Tratah. Še večja škoda je za mlade radgonske fante, večinoma vzgojene prav na Tratah, ki bi se gotovo "trgali" proti takšnim zvezdam in s tem pokazali, kako so pripravljeni pred pričetkom pokalnih in prvenstvenih tekem v 3.SNL, vzhod. Ne glede na vse, katarski ekipi želimo veliko uspehov v njihovih tekmovanjih na Bližnjem vzhodu, radgonski fantje pa bodo že konec tedna odigrali svojo prvo uradno tekmo, in sicer pokalno tekmo na območju MNZ Murska Sobota, proti veteranom soboške Mure. Dvoboj je sicer predviden v soboški Fazaneriji, a vse kaže, da bo na željo Murašev, vseeno v Gornji Radgoni. Teden dni pozneje, v soboto, 19., ali nedeljo, 20. avgusta pa se začne prvenstvena sezona, ko Radgončani gostujejo pri enem glavnih favoritov 3. lige, NK Lušt Beltinci.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport