Dušankina intervencija tokrat uspešna

Zvrstilo se je kar nekaj županov, pa njeno prizadevanje ni bilo uresničeno. Vse do letošnjega občinskega praznika.

Prlekija-on.net, četrtek, 10. avgust 2017 ob 12:281
Dušanka Magdič

Dušanka Magdič

Na Razlagovi ulici v Ljutomeru živi tudi Dušanka Magdič. Omenjena je dolgoletna sodelavka, obiskovalka aktivnosti v MCP-ju - Družinskem centru SOŽITJE na Spodnjem Kamenščaku in predana prostovoljka pri najrazličnejših tamkajšnih opravilih. Skozi daljšo časovno obdobje si je tudi intenzivno prizadevala, da bi se uredila cesta in razsvetljava ter odvodnjavanje vode na območju omenjene ulice. Zvrstilo se je kar nekaj županov, pa njeno prizadevanje ni bilo uresničeno. Vse do letošnjega občinskega praznika, ko je domača Krajevna skupnost in Občina z županjo na čelu le prisluhnila upravičenim pobudam in omenjeno tudi uredila ter že predala namenu.

Dušanka je pa tudi nedavno imela svoj rojstni dan, še prej pa je poskrbela, da je bilo ob začetku Razlagove ceste tudi zasajeno drevo - lipa, kot simbol slovenstva. Lipo je prinesel podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije Janez Vencelj ter jo podaril Občini Ljutomer od tu pa jo je tamkajšna županja "preusmerila" k Dušanki.

Za vse našteto je delegacija Mladinskega centra Prlekije-slovenskega nacionalnega združenja delujočega v javnem interesu in v sestavi vodje Rudija in sodelavca Matevža in Drageca, nagradila Dušanko Magdič in ji v znak zahvale za vso prizadevanje podarila knjižno nagrado.

foto, tekst: Rudi Stegmüller


Več v Kultura in izobraževanje