Nevihtni oblaki nad Prlekijo

Nevihtni oblaki nad Prlekijo

V četrtek popoldan je naše kraje ponovno zajelo neurje z močnim vetrom, dežjem ter udari strel. Nevihtna fronta, ki se premika preko naših krajev, povzroča tudi poškodbe na elektrodistribucijskem omrežju. Ob 19:59 je bilo brez napajanja z električno energijo nekaj več kot 30.000 uporabnikov. Ob 20:39 pa je bilo brez električne energije že 38.473 odjemalcev. V celotnem omrežju je bilo 998 transformatorskih postaj.

Prizadeta so območja RTP Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Rače, Podvelka, Dobrava, Lenart, večji del Pomurja, ... Delavci Elektra Maribor si prizadevajo za vzpostavitev ponovne oskrbe.

Do 01:45 so v težkih razmerah z učinkovitim in zavzetim delom uspeli več kot 90 % uporabnikom, katerih oskrba je bila prekinjena zaradi posledic neurja, ponovno zagotoviti električno energijo.


Toča je med drugim padala v Grabonošu, pihal je močan veter, ki je lomil veje in drevesa, razkrilo je nekaj streh v Šalincih, Radencih, na Razkrižju, ...

Video

Morda vas zanima tudi

Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.