Tradicionalno letno srečanje članov OZSČ in veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer

Letošnje srečanje so popestrili z izobraževalnimi vsebinami

Branko Košti, četrtek, 17. avgust 2017 ob 20:13
Srečanje članov OZSČ in veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer

Srečanje članov OZSČ in veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer

Območni združenji slovenskih častnikov in veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, sta v soboto, 12. avgusta, pri domu ljutomerskih ribičev na Moti, pripravili tradicionalno letno srečanje članov in njihovih družinskih članov. Medse so povabili goste, člane območnih veteranskih in častniških združenj Gornje Radgone, Ormoža, Murske Sobote, Lendave in Štrigove, ter člane policijskega združenja Sever za Pomurje, vabilu pa sta se odzvala tudi predsednik pomurskega pokrajinskega odbora ZVVS Branko Bratkovič in podpredsednik ZSČ Miran Fišer.

Letošnji program srečanja je bil pestrejši kot v preteklih letih, saj so športnim tekmovanjem (ribolovu, lokostrelstvu, pikadu, balinanju in metanju ročne bombe), dodali izobraževalne vsebine. Po navodilih in ob pomoči predstavnikov OZ RK Ljutomer so se udeleženci preizkušali v postopkih oživljanja z masažo srca, umetnim dihanjem in uporabo defibrilatorja, skupaj s pripadniki SV so obnovili znanja iz orientacije na terenu, gasilci pa so predstavili svojo opremo in praktično prikazali delovanje vodnega topa.

Zaključni del srečanja je bil namenjen druženju, med katerim so podelili pokale in medalje najuspešnejšim v posameznih disciplinah. Prav tako je pokal praktična darila prejel skupni zmagovalec štirih disciplin (brez ribolova) Nandek Potočnik, lastnik Zlate puščice, priznanja za najboljšega lokostrelca, pa je postal Zvonko Štampar.

Rezultati:

Ribolov ekipno:

1. Častniki Ljutomer
2. Veterani Gornja Radgona
3. Veterani Štrigova

Ribolov posamezno – zmagovalci:

Sektor A    Perša Matjaž      6800 g        veterani G. Radgona
Sektor B    Mihorič Dušan     6900 g        častniki Ljutomer
Sektor C    Šeruga Franc      3750 g        Sever

Zmagovalci po kategorijah:

Balinanje:         Božič Milan
Met bombe:        Kosi Srečko
Pikado:        Potočnik Nandek
Lokostrelstvo:        Štampar Zvone


Več v Družabno