Sladoled, čokoladni preliv, smetana in mrvice

DOSOR-jevi veselo prepevali in plesali v avgustovski večer

Filip Matko Ficko, nedelja, 20. avgust 2017 ob 09:42
Avgustovski seniorski večer

Avgustovski seniorski večer

Tradicionalni seniorski večer v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je 17. avgusta med 18. in 21. uri bil izveden na DOSOR-jevi poletni terasi. Vroč poletni večer z glasbo, pesmijo in plesom pa so vsaj delno ohladili s hladno poletno sladico: s sladoledom !

Po pozdravnem nagovoru pobudnice in animatorke seniorskih večerov, prostovoljke Marije Erveš, je zaigral in zapel »one man band« Štefan Sečko Legijaš z Vaneče, večletni DOSOR-jev prostovoljec, ki je nekakšna »ikona« DOSOR-ja. In zatorej so kar hitro bili na plesišču plesalke in plesalci, tisti ob mizah pa so ob melodijah zapeli.

Kar štiri animatorke tokratnega seniorskega večera (Andreja, Anja, Marija in Martina) so poskrbele za hladno poletno osvežitev s sladoledom. H kepicam hladne dobrote so po želji »primaknile« še čokoladni preliv, smetano in mrvice. Ves čas tradicionalne zabavne prireditve na tretji četrtek v posameznem mesecu pa so na mizah bile slane palčke in slano pecivo ter tudi keksi in napolitanke. Slednje po običaju prispeva stanovalka Ema Matijevič.

Prostovoljec Štefan Sečko Legijaš tokrat ob svojih klaviaturah in mikrofonu ni ostal sam. Ob petju so se mu pridružile še ljubiteljice petja in udeleženke ter udeleženci seniorskega večera so lahko prisluhnili kar trem duetom: Betka & Legijaš, Radmila & Legijaš ter Andreja & Legijaš. Vsi so seveda ob tem bili izredno navdušeni.

Ni se pozabilo na žlahtno kapljico, ki se jo vsakemu udeležencu oziroma udeleženki seniorskega večera ponudi okrog 19.30. Za pijačo, tokrat je bila v rdeči barvi, je poskrbela prostovoljka Andreja Lenartič, sicer zaposlena v DOSOR-ju, ki je pripeljala rdeče vino iz Strehovskih goric. Daroval ga je njen sorodnik, vinogradnik Pavel Bojnec. Tako so veselo nazdravili tokratnemu avgustovskemu seniorskemu večeru na DOSOR-jevi terasi. Istočasno pa so se že povabili na podobno družabno srečanje, ki bo tretji četrtek v septembru, tedaj pa najverjetneje že v prostorih kavarnice »Traminček«. Kajti kar hitro se je naredila poletna tema in zadnji plesi ter pesmi so se »odvile« že v temi.


Več v Družabno