Mladi devojki je Micka (Brigita) ime…

»Domska poetinja« jih »dobro nosi« že 93…

Filip Matko Ficko, četrtek, 24. avgust 2017 ob 17:57
Iskrene čestitke za 93-letnico

Iskrene čestitke za 93-letnico

Avgustovsko DOSOR-jevo praznovanje rojstnih dni stanovalk in stanovalcev Doma starejših občanov Radenci je gospodinja Stanka Fras organizirala v četrtek, 24. avgusta dopoldne, nanj pa povabila Mešano pevsko skupino Društva upokojencev Sveta Trojica v Slovenskih goricah (do leta 1992 poznana kot Gradišče).

Pevke in pevci so v radenskem domu gostovali že pred petimi leti in skoraj predolgo so »čakali v vrsti« za ponovni nastop. Še vedno kot samouki pojo samo stare domače pesmi, ki so jih zapisali njihovi starši ali celo stari starši. Njihova vodja, Zofija Druzovič, pravi, da so zapisi pesmi na nekaterih listih že povsem zbledeli in se besedil več ne vidi. So jih pa ohranili v spominu. Skupina stopa v dvanajsto leto delovanja, jih pa je še skupaj osem, pet deklet in trije fantje (na priloženi fotografiji od leve proti desni: Ida, Adelena, Štefka, Zofka, Ferdinand, Friderik in Karl, zaradi bolezni je manjkala peta pevka). Ob petju jih z igranjem na harmoniko spremlja samouk Karl Druzovič.

Gospodinja Stanka Fras je naštela kar 19 slavljenk in slavljencev meseca avgusta, toda manjkali so kar trije z okroglimi obletnicami: praznovali so svoj 80-i rojstni dan. Vsem so gostujoče pevke in pevci zapeli slavilno pesem, a iz domske kuhinje (slaščičarne prizadevne Jolande) so pripeljali torto, katere rezino pa je prejel vsak izmed tokrat prisotnih v veliki restavraciji DOSOR-ja. Slišali smo lahko tudi zelo staro in manj znano pesem »Vetrič popihne« in iz nje smo »iztrgali« tekst za naslov današnjega prispevka, kajti stanovalka DOSOR-ja, »domska poetinja« Brigita Živec, je tokrat praznovala že 93-i rojstni dan. Še na mnoga leta Brigita, pa tudi vsi ostali !


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje