Mladenič iz Lomanoš Nejc Sterniša postal mojster karateja, črni pas - 1. dan

Nejc prepričal tudi japonskega mojstra Takashi Tokuhisa!

Prlekija-on.net, četrtek, 24. avgust 2017 ob 22:091
Takashi Tokuhisa in Nejc Sterniša

Takashi Tokuhisa in Nejc Sterniša

Čeprav so minuli tedni za mnoge mlade bili sila veseli in prijetni, saj so potekale počitnice, to ne pomeni, da so vsi tudi počivali. To še posebej velja za številne športnice in športnike, ki so imeli takšna in drugačna mednarodna tekmovanja, a tudi mnogi tisti, ki se pripravljajo za napredovanje v športu. In med slednje sodi tudi mladi karateist Nejc Sterniša iz Lomanoš pri Gornji Radgoni, člana KK Seki Sv. Jernej, ki še zdaleč ni počival. Ko se je končala minula sezona tekemovanj, se je Nejc odločil za intenzivne priprave in treninge. Cilj mu je namreč bilo opraviti izpit za mojstra karateja. Ni želel, da bi ga opravljal pri trenerjih, ki ga učijo karate, ampak se je odločil, da bo delal izpit v Ljubljani, pri japonskem mojstru Takashi Tokuhisa, kateri ima črni pas 7. dan, kar je zelo redko.

Nejc je redno, celotne počitnice pridno treniral s prijateljem Aleksom Klobasa, ki je podobno kot pred časom Nejc, iz radgonskega shotokan karate kluba, pred nedavnim postal član KK Seki Sv. Jernej. Oba sta bila deležna trenerske pomoči njune trenerke Štefke Golač - Seki. Mladi Sterniša se je udeležil tudi nekaj treningov pod budnim očesom trenerja Takashija, ki se je že po treh treningih odločil, da je Nejc pripravljen za izpit katerega je tudi uspešno opravil. Toda Nejc se ni ustavil pri treningih, saj še naprej pridno trenira in se je udeležil reprezentančnih priprav na katere je bil povabljen tudi Aleks Klobasa, ki bi si po rezultatih že prej zaslužil to povabilo. Sedaj Nejc po rezultatih pričakuje tudi povabilo Karate zveze Slovenije, da se udeleži svetovnega prvenstva v karateju do 21 let.

Čestitke Nejcu za pridobljen naziv mojstra karateja črni pas 1. dan, ter da se mu izpolni želja in se udeleži svetovnega prvenstva, ter uspešno ponese v svet ime svojega kluba KK Seki Sv. Jernej, kakor tudi ime občine Gornje Radgone v kateri živi.


Več v Šport