To je ekipa TOP-GUN, ki je osvojila šesti klubski naslov evropskih prvakov v 20-letnem obstoju

Na dvajsetem nastopu na evropskem prvenstvu je to šesti klubski naslov evropskih prvakov ob še dveh drugih in treh tretjih mestih

Prlekija-on.net, petek, 25. avgust 2017 ob 18:21
Ekipa TOP-GUN

Ekipa TOP-GUN

Kot smo že poročali, je na Evropskem prvenstvu v pikadu, ki poteka v Termah Olimia do 26. avgusta, najprej naslov evroskega prvaka med 97 tekmovalci osvojil Mihec Topolnik v kategoriji SPLIT SCORE, nato pa še je ekipa TOP-GUN osvojila naslov evropskega prvaka v super ligi 501 DOUBLE OUT.

21.8.2017 Evropski prvak SPLIT SCORE, 97 tekmovalcev MIHEC TOPOLNIK TOP-GUN
24.8.2017 Evropski klubski prvaki V SUPER LIGI 501 DO - TOP-GUN, KIRALY - skupno nastopilo 52 ekip iz cele Evrope

Z njimi sta na EP bila tudi predsednik ŠD Strelec Grlava Anton Šalamun in predsednik Pikado Zveze Slovenije (PiZS) Jože Grantaša. V ekipi TOP-GUN so nastopili Andrej Gorjak, Ludvik Kiraly, Leon Mertük, Jože Vautar, Mihec Topolnik, Dejan Škafar, Sebi Antolin, Darko Marinič, Timi Pučko, David Mertuk, Dejan Kaučič in Roman Tivadar.

Letos obeležili 20 let obstoja
V sedaj že v enaindvajsetem letu obstoja in nastopov ekipe v prvi državni ligi in na dvajsetem nastopu na evropskem prvenstvu je to šesti klubski naslov evropskih prvakov ob še dveh drugih in treh tretjih mestih. Od leta 2001, ko so osvojili prvi naslov evropskih prvakov, društvo nikoli ni bilo slabše na Evropski lestvici klubov kot na osmem mestu.

V Evropi in Sloveniji so najbolj cenjeno in spoštovano društvo iz Slovenije. Na proslavi 20 let delovanja ŠD Strelec in ekip TOP-GUN so prejeli priznanje od Olimpijskega komiteja Slovenije, Združenje športnih zvez Slovenije, od Evropske EDU zveze in PiZS. Ob vseh teh uspehih pa je predsednik ŠD Strelec Grlava, Anton Šalamun vseeno izrazil nezadovoljstvo, saj se kljub uradnemu vabilu, proslave ob 20-letnici ni udeležil noben predstavnik iz Občine Ljutomer.


Več v Šport