15. Oratorija v Ljutomeru se je udeležilo okoli 80 otrok

Tudi letos ni bilo nič drugače, kvečjemu je bilo teh šest dni še lepših in še bolj pestrih

Prlekija-on.net, sobota, 26. avgust 2017 ob 21:47
15. Oratorij v Ljutomeru

15. Oratorij v Ljutomeru

Poletne počitnice so čas brezskrbnih dni in nepozabnih doživetij. V ta namen, so mladi animatorji pod vodstvom glavnega organizatorja Jožeta Paniča ter v sodelovanju z župnijo Ljutomer, župnikom in dekanom Andrejem Zrimom ter kaplanom Zoranom Carjem, ki je ves čas skrbel za duhovno plat Oratorija, priredili že 15. Oratorij v Ljutomeru, s spodbudnim naslovom »DOTIK NEBES«ki je potekal od 7. - 13. avgusta 2017.

Že petnajsto leto organizatorji Oratorija, navdušeno vabijo, da se vsi otroci in mladostniki pridružijo v objemu petja, iger, veselja, delavnic, molitve in še seveda marsičesa novega.

Tudi letos ni bilo nič drugače, kvečjemu je bilo teh šest dni še lepših in še bolj pestrih. Glavni moto letošnjega Oratorija je bil, »DOTIK NEBES«, ki razkriva oratorijsko zgodbo o nebeški materi Mariji. Otroci so za udeležbo na Oratoriju potrebovali le veliko dobre volje, usta za govorjenje, molitev in petje, veselje do iger in ustvarjalne roke. Oratorija v župniji Ljutomer se je udeležilo približno 80 otrok iz Ljutomera ter okoliških vasi in tudi drugih krajev po Sloveniji. Za vse omenjene zabavne dogodivščine, poučne vsebine in nepozabne urice, pa je skrbelo 20 izobraženih animatorjev.

Druženje je bilo res nekaj neponovljivega, saj so se otroci naužili prave zabave, poletnih in vodnih iger ter razvedrili svoje napete možgančke. Druženje na oratoriju pa je tudi odlična priložnost za tkanje novih in utrjevanje starih prijateljskih vezi.Tudi letos so se otroci poleg vseh dejavnosti udeležili enodnevnega kopanja na ljutomerskem kopališču, organizatorji pa so še pripravili nepozabni izlet v Mursko Soboto, kjer so si otroci ogledali Murskosoboško škofijo, obiskali škofa msgr. Petra Štumpfa ter si v kinu ogledali risanko Jaz baraba 3.

Program Oratorija:
Od ponedeljka do petka;
9.00  Zbiranje otrok
9.30 - 10.00 Himna, dvig zastave, zgodba.
10.00 - 15.45 Kateheze, delavnice, kosilo, velika igra.
15.45 - 16.00 Spust zastave in odhod domov.

Sobota;
Na ta dan ni bilo oratorija, saj so animatorji pripravljali zaključno prireditev in pospravili vse kar je bilo potrebno.

Nedelja;
9.30 - 9.45 Zbiranje.
10.00 Sv. Maša.
11.00 Druženje, predstavitev izdelkov.

V nedeljo, 13. avgusta 2017, so nato pri deseti sveti maši, slovesno obeležili zaključek letošnjega jubilejnega 15. LOTMERŠKEGA ORATORIJA. Sveto mašo je daroval župnik in dekan Andrej Zrim, za molitev, glasbo, petje in odlično vzdušje, pa so poskrbeli otroci in njihovi animatorji. Po končani sveti maši, so se vsi skupaj zbrali na dvorišču župnišča, kjer so otroci predstavili svoje izdelke, se malce okrepčali ter se posladkali z odlično torto ter poskrbeli za čudovito druženje vseh generacij.

Vsi organizatorji in animatorji letošnjega Oratorija, ki je praznoval že 15. obletnico obstoja, se iskreno zahvaljujejo vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji Oratorija, predvsem pa staršem, ki ste jim v času Oratorija zaupali svoje otroke in s svojimi prispevki omogočili, da so otroci lahko preživeli prijeten teden s svojimi vrstniki in prijatelji, prav tako iskrena hvala gre vsem pridnim kuharjem in kuharicam ter dobrim donatorjem, ki so s svojim prispevkom pripomogli k pokritju stroškov. Nekatera podjetja so se že velikodušno odločila in donirala nekaj sredstev, verjamemo pa tudi, da se bodo ostali še prav tako dobrodušno odzvali. Posebna zahvala in čestitke, pa gredo predvsem Jožetu Paniču, ki je že dolgih 15 let glavni pobudnik in organizator ljutmerskega Oratorija. Še enkrat vsem iskrena hvala v upanju, da se snidemo spet naslednje leto in verjemite, da vam bodo animatorji zopet pripravili obilo presenečenj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje