Damijan Jaklin ostaja na čelu Pomurske turistične zveze

Na volitvah Pomurske turistične zveze so znova izvolili Damijana Jaklina

Dejan Razlag, Milan Belec, torek, 13. april 2010 ob 20:20
Damijan Jaklin

Damijan Jaklin

V Moravskih Toplicah so volili novo predsedstvo Pomurske turistične zveze, kjer so za obdobje med leti 2010 - 2014 ponovno izvolili dosedanjega predsednika, župana Velike Polane Damijana Jaklina, ki bo nadaljeval z začrtanim delom. Predstavitev programa obeh kandidatov je pokazala, da je začrtana smer pravilna in da je turizem panoga, kjer bodo vsi subjekti združeni in preko tega imeli možnost čim boljšega sodelovanja.

Pomurje je prostor z zelo razvitim turizmom, velik problem pa je v razdrobljenosti te ponudbe. Novi prostori v Moravskih Toplicah bodo omogočili, da bo ta ponudba prišla prej in lažje do obiskovalcev, turistov in da bodo imeli vse informacije zbrane na enem mestu. Volitve med dvema kandidatoma so pokazale da sta imela vsak svoj del v katerem so udeleženci spoznali, da prinaša napredek, dolgoletno delo dosedanjega predsednika pa je bila odločilna prednost. Da so volitve pomembne je pokazal obisk velikega števila županov, katerih občine so člani PTZ ter prispevajo pomemben finančni vložek in s tem tudi pričakujejo rezultate. Pričakovanja in upanje ostajajo, želje so velike a le povezanost in sodelovanje bo dalo rezultate.

Na skupščini so še izvolili ostale organe, predstavnik javnega sektorja je Danilo Krapec, predstavnik zasebnega sektorja Robert Grah in predstavnik društvenega sektorja Valentin Odar.


Več v Gospodarstvo