TISTO (IT) - Najbolj srhljiva zgodba Stephena Kinga bo zavzela velika platna

Klovn Pennywise, ki ne dovoli mirno spati mladim in starim, se vrača v še bolj strašljivi in nepozabni podobi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. avgust 2017 ob 20:261
TISTO (IT)

TISTO (IT)

Grozljivka, posneta po nadvse priljubljenem istoimenskem romanu Stephena Kinga, ki že desetletja navdušuje (ali, bolje rečeno, ustrahuje) bralce po vsem svetu bo tokrat končno dobila svoje mesto na velikih platnih! Klovn Pennywise, ki ne dovoli mirno spati mladim in starim, se vrača v še bolj strašljivi in nepozabni podobi.

Kratka zgodba:
Film pripoveduje zgodbo o sedmih mladih z roba družbe, ki odraščajo v Derryju v Mainu in si pravijo »Klub zgub«. Vsak od njih je namreč izključen iz družbe zaradi nečesa, na vsakogar se je spravil trop lokalnih nasilnežev in vsak od njih je v živo izkusil svojo najhujšo grozo v obliki starodavnega plenilca, ki spreminja oblike in mu pravijo Tisto.

Mesto Darry je od vsega začetka plenilčevo lovišče. 27 let se že vrača iz kanalizacije in se hrani z grozo svojega plena: mestnih otrok. Ko skušajo Zgube preživeti eno od grozljivih poletij, se med njimi stkejo trdne vezi, ki jim pomagajo premagati svoje strahove in preprečiti nov ubijalski pohod, ki se je začel nekega deževnega dne z dečkom, ki je lovil papirnato ladjico, ko jo je naliv odplaknil po kanalu - naravnost v roke Tistemu.

V čevlje strašnega klovna je stopil Bill Skarsgård, obkrožajo pa ga mladi nadarjeni igralci, med njimi Jaeden Lieberher, Jeremy Ray TaylorSophia LillisFinn WolfhardWyatt OleffChosen JacobsJack Dylan Grazer in Nicholas Hamilton. Film je po scenariju, prirejenem po uspešnici Stephena Kinga, režiral Andrés Muschietti.

Težko pričakovano grozljivko TISTO (It) si boste na velikih platnih lahko ogledali od 7. septembra dalje. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.