Avgustovske karaoke v slovenščini

Priljubljene prireditve so si zaželeli v domačem jeziku

Prlekija-on.net, četrtek, 31. avgust 2017 ob 09:06
Avgustovske karaoke v DOSOR-ju

Avgustovske karaoke v DOSOR-ju

V večeru zadnjega ponedeljka avgusta je v okviru letošnje poletne »Dosor-jeve vetrnice« bila na programu ponovno ena najbolj priljubljenih prireditev – karaoke.

Voditeljica Mojca Kumlanc je ob tem bila kar precej »nežno razpoložena«, kajti v uvodu je povedala: »Včasih je življenje težko, da bi bili sami. Drugič spet prelepo, da bi bili sami. Zato pa se družite z nami in podelite svoja čustva z nami na tak ali drugačen način. Naj so to solze ali smeh. Danes smo zopet skupaj, da si polepšamo ta večer s pesmijo, a na željo mnogih poslušalcev bo danes ta pesem zvenela samo v slovenskem jeziku. S tem bomo dokazali, da znamo zapeti v slovenščini.«

To željo so izpolnili s svojimi nastopi stanovalke in stanovalci (Branko Ločnikar, Vida Toš, zborček stanovalk ni stanovalcev 1. nadstropja, Ema Matijevič), prostovoljka Radmila Radojević, zaposlena v DOSOR-ju Andreja Lenartič ter skupinica Čolnikove punce. A stanovalec Esad Džehverović je seveda sevdalinke zapel v svojem maternem jeziku.

Za konec so vsi skupaj zapeli pesem skupine Agropop »Samo milijon nas še živi«, nagrade nastopajočim sta prispeval Fructal in DOSOR, v letošnjem devetem mesecu pa so bili vsi povabljeni na karaoke, ki bodo po urniku 25. septembra.

Besedilo in fotografije: Marija Erveš


Več v Kultura in izobraževanje