Srečanje prepeljanih v inkubatorju s policijskim helikopterjem

PU Murska Sobota, sreda, 14. april 2010 ob 11:202
Vse, ki so bili v Sloveniji v vseh teh letih kot novorojenčki v inkubatorju v bolnišnico prepeljani s policijskim helikopterjem, vabimo na družabno srečanje, ki bo v soboto, 8. maja 2010, ob 11. uri v hangarju Letalske policijske enote.

Vabljeni tako odrasli kot tudi otroci, ki so kot dojenčki leteli v inkubatorju, ter njihovi starši ali sorodniki!

Zaradi boljše organizacije srečanja "letečih novorojenčkov" prosimo, da nam svojo udeležbo čim prej potrdite na e-naslov: inkubator@policija.si ali po navadni pošti na naslov:

Letalska policijska enota,
Zgornji Brnik 130 p, 4210 Brnik

Sporočite prosimo svoje ime in priimek, starost in kraj, iz katerega prihajate, ter število vaših spremljevalcev. Zaželeno je, da dopišete tudi nekaj vrstic o tem, kdaj in od kod ste bili vi ali vaši otroci prepeljani.

Udeležence bomo pozdravili, pogostili, jim predstavili naše delo in helikopterje ter pokazali inkubatorje, s katerimi nedonošenčke prevažamo še danes. Srečali se bodo lahko s policijskimi posadkami in zdravniško ekipo, se tudi medsebojno spoznali ter delili svoje izkušnje s helikopterskim prevozom.

V Letalski policijski enoti v okviru humanitarnih nalog opravljamo tudi prevoze novorojenčkov v inkubatorjih. Ocenjujemo, da je bilo s policijskimi helikopterji v treh desetletjih tako prepeljanih že okoli 700 nedonošenčkov. Najstarejši je tako danes star več kot 30 let, najmlajši pa samo nekaj dni.


Več v Zanimivosti